Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 3
08:00
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
08:20
Novinarska konferenca predsednice preiskovalne komisije o programu otroške kardiologije Jelke Godec o delu komisije
08:30
V junijskem Mikserju – magazine se bodo najprej zvrstili trije prispevki: Mairim Cheber bo poročala o retrospektivni razstavi fotografij Edija Šelhausa v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani, Lucija Tavčar je pripravila prispevek o družbenogospodarskih pobudah v Slobici v Reziji, Živa Pahor pa predstavlja filatelijo in delovanje tržaškega Filatelističnega kluba Lovrenc Košir. Sledil bo pogovor z generalnim konzulom Republike Slovenije v Trstu, Vojkom Volkom. Vodi Fabio Gergolet. Režija Živa Pahor. Uredništvo Marim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor.
09:00
Dnevni red seje:


1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče prof. dr. Alojza Pleskoviča v četrtek, 13. 6. 2019, ob 9.05

b) zaslišanje priče Darinke Miklavčič v četrtek, 13. 6. 2019, ob 10. uri

c) zaslišanje priče Tomaža Gantarja v četrtek, 13. 6. 2019, ob 11. uri


2. Obravnava:

a) osnutka zapisnika 3. nujne seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre)

b) osnutka zapisnika 4. nujne seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre).

12:10
Naša gostja Barbara Soršak, izvršna direktorica Uniturja iz Zreč, je bila rojena v Slovenj Gradcu, otroštvo in mladost je živela v Slovenskih Konjicah, v gimnazijo hodila v Celju, in ekonomijo študirala v Ljubljani. Je strokovnjakinja za turizem in za mednarodno trgovino, ki je Rogli in svojemu podjetju priskrbela naziv zaupanja vredne blagovne znamke. Kako to doseči, kje so ovire, kako premagati nepredvidljivo naravo? Vabljeni k ogledu oddaje.
13:00
Novinarska konferenca premierja Marjana Šarca po sestanku z evropskimi poslanci
13:15
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
13:30
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:50
Dnevni red seje:


1. Informacija o čezmejnem sodelovanju v okviru evropske kohezijske politike


2. Informacija o izvajanju Akcijskega načrta sodelovanja in podpore mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu.

16:35
37. redna seja Kolegija predsednika Državnega zbora (14. 6. 2019), pon.
17:05
Izjava ministra za zdravje Aleša Šabedra o proračunih za leti 2020 in 2021
17:10
Novinarska konferenca Levice o proračunskih sredstvih za zdravstvo
17:30
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
18:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
18:10
V drugi junijski oddaji Moje Mnenje, bomo z gosti Janjo Klasinc, Viko Potočnik, Borutom Sommereggerjem in Boštjanom Udovičem analizirali in komentirali objavo zemljevidov Velike Madžarske in Velike Italije. Po zavrnitvi našega kandidata za sodnika Sodišča EU, ignoriranju naših novinarjev s strani odhajajočega predsednika evropske komisije in še bolj razkritjih Dosjeja o poteku sanacije bank, da je evropska komisija diskriminirala Slovenijo, si bomo postavili vprašanje o poziciji Slovenije v Evropi. Komentirali bomo popravke zakona o financiranju zasebnih šol, ali so res v skladu z odločbo Ustavnega sodišča in na koncu spregovorili o zakonu o dolgotrajni oskrbi starejših.
19:00
Dnevnik ob 19.00 s tolmačem
19:15
Javna predstavitev kandidatke za informacijsko pooblaščenko Mojce Prelesnik
19:30
Politično s Tanjo Gobec s tolmačem
19:40
Novinarska konferenca nevladnih organizacij o predlogu za zamik uvedbe uvedbe enotne embalaže za tobačne izdelke
20:00
Zrcalo tedna z znakovnim jezikom
20:15
Javna predstavitev kandidata za ustavnega sodnika Roka Čeferina
20:30
Odkrito o nadzoru nad izrabo socialnih transferjev, pon.
21:15
Novinarska konferenca Levice o pozivu vladi k ustavitvi privatizacije Abanke
21:30
Dnevni red seje:


1. Redno letno poročilo Zagovornika načela enakosti za leto 2018, EPA 572-VIII


2. Razno.

23:20
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
23:45
Redna seja Državnega sveta (12. 6. 2019), pon.
04:15
7. nujna seja Odbora za zadeve Evropske unije in 13. nujna seja Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor (11. 6. 2019), pon.
08:00
Izjava podpredsednika KNOVS-a Žana Mahniča o pričanju Mihe Škerbinca pred KNOVS-om
08:25
Izjava ministra za obrambo Karla Erjavca o pričanju Mihe Škerbinca pred KNOVS-om
08:30
Poročila, pon.
08:40
Javna predstavitev kandidatke za informacijsko pooblaščenko Mojce Prelesnik
09:00
14. nujna seja Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, prenos
11:00
Dnevni red seje:


1. Zahteva Sodnega sveta za oceno ustavnosti 74. in 76.a člena Zakona o sodniški službi (ZSS) (U-I-159/19) – obravnava predloga za začasno zadržanje izvrševanja 76.a člena ZSS.

12:00
Dnevni red seje:


1. Vprašanja poslank in poslancev.

18:10
V pogovoru, ki ga je vodil Jože Možina je prof. dr. Matevž Tomšič spregovoril o svojem področju raziskovalnega in pedagoškega dela Zanimajo ga predvsem elite in njihova (re)produkcija v novih demokracijah srednje in vzhodne Evrope, kamor sodi tudi Slovenija. Tomšič ugotavlja, da se za razliko od Poljske, Češke, Slovaške in Madžarske slovenska vladajoča elita v resnici ni zamenjala, prevladuje kontinuiteta, ki se vleče iz prejšnjega režima. Tudi novi obrazi v politiki, ki smo jim priča vse do dr. Mira Cerarja in Marjana Šarca so po njegovem izbranci starih elit, ki jih s svojim vplivom medijsko podpirajo dokler jih potrebujejo. Zadnji primer je SMC, ki je iz izjemne podpore na predzadnjih volitvah trčil na samo dno. Praktična posledica tega, da so stare elite v Slovenji tako vplivne pa je po njegovem v tem, da Slovenija zmanjšuje prednost, ki jo je imela pred omenjenimi državami, Češka pa jo je po BDP-ju že prehitela. Problem desne sredine in s tem posledično povezano nezmožnost preboja vidi Tomšič v notranjih trenjih med pomladnimi strankami.

Aktualni problem Slovenije v sociološko političnem smislu je zanj razraščanje ideološkega monopola, ki želi etatizirati čedalje več javne sfere, ne le zdravstvo ampak tudi šolstvo in seveda medije. Tomšič, ki je tudi predsednik alternativne novinarske organizacije - Združenja novinarjev in publicistov, je bil oster v oceni medijskih razmer v državi. Menil je, da vplivna občila v veliki meri služijo izbrancem in strankam politične levice. Dotaknil se je tudi delovanja javnega zavoda RTV, kjer je izpostavil lanski pogrom po intervjuju z Jožetom Dežmanom na TV Slovenija kot primer evidentne uporabe dvojnih meril.

Ob koncu pogovora je gost izhajal iz ugotovitve, da je za sedanje razmere značilna neavtonomna drža številnih ljudi na vodilnih položajih kar vodi v krizo inštitucij tako v Sloveniji kot na evropski ravni. Za Evropo, meni dr. Tomšič je nujna zaustavitev trenda ogrožanja vrednot, ki so staro celino utemeljile oz. vrnitev k idealom idejnih ustanoviteljev Evropske unije De Gasperija, Schumana in drugih.

19:00
Dnevnik ob 19.00 s tolmačem
19:40
Slovenska kronika s tolmačem
20:00
Danes
20:30
Na tretjem ...: O ureditvi financiranja zasebnega šolstva, pon.
21:20
Danes
22:00
Tednik s tolmačem
23:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
23:30
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
23:55
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
00:15
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!
00:40
14. nujna seja Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, pon.
07:00
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
07:20
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!
08:00
Pogled nazaj in naprej: dobrodelna ustanova Caritas je predstavila delovno poročilo 2018. Pomoč namenja ljudem v stiski doma in v tujini. Hkrati izostruje pogled na bodoče izzive.

Klub slovenskih študentk in študentov v Gradcu je vabil na praznovanje 45. jubileja društvenega delovanja.

Celovški študentje KSŠŠK so zopet obudili gledališko dejavnost in v sklopu gledaliških dnevov krstno uprizorili avtorsko predstavo »Faustopolarnost«.

Približno 400 planink in planincev se je udeležilo 48. Srečanja slovenskih obmejnih planinskih društev, ki je potekalo letos v Škofičah. Na dve pohodniški poti so se podali stari in mladi iz Slovenije, Avstrije in Italije.

http://slovenci.orf.at.

08:30
Poročila, pon.
09:00
Dnevni red seje:


3. Predlog zakona o spremembah Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1A), skrajšani postopek, EPA 504-VIII


5. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o voznikih (ZVoz-1B), druga obravnava, EPA 497-VIII


6. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona (EZ-1B), druga obravnava, EPA 571-VIII


7. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih (ZNVP-1B), druga obravnava, EPA 540-VIII


8. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o socialni varnosti med Republiko Slovenijo in Republiko Korejo in Upravnega dogovora za izvajanje Sporazuma o socialni varnosti med Republiko Slovenijo in Republiko Korejo (BKRSSV), EPA 1870-VI


9. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o sodelovanju med državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije (ZSDZVZEU-D), prva obravnava, EPA 577-VIII


11. Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o obrambi (ZObr-F), prva obravnava, EPA 608-VIII


16. Mandatno-volilne zadeve:

a. Potrditev izvolitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, EPA 640-VIII

b. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani, EPA 605-VIII

c. Predloga za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniški mesti okrajnih sodnic na okrajnem sodišču na Ptuju, EPA 617-VIII

č. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Delovnem sodišču v Mariboru, EPA 646-VIII

d. Predlog za imenovanje informacijske pooblaščenke, EPA 639-VIII

e. Predlog za izvolitev sodnika Ustavnega sodišča Republike Slovenije, EPA 642-VIII (tajno glasovanje)

f. Predlog za imenovanje članov sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev (tajno glasovanje)

g. Predlog sklepa o imenovanju predsednika in prenehanju funkcije namestnika predsednika Državne volilne komisije, EPA 658-VIII.

20:00
Danes
20:30
Odkrito
21:30
Danes
22:15
Odkrito, pon.