sezona 1, epizoda 6
Tajpeja Ainsley ni najbolje poznal. Vedel je, da bo v njem malce izgubljen in da bo zanj precejšnja pustolovščina, vendar kraj ponuja res ogromno. Podnevi Ainsley odkriva tržnico ob Mazujinem templju, labirint kolib s ponudbo ulične hrane.
sezona 1, epizoda 1
Kosmata motorista sta po skoraj dveh letih spet na poti. Iskala bosta sestavine za božično pojedino, s katero se bosta soljudem zahvalila za podporo med Davovim bojem z rakom.
.
sezona 1, epizoda 29
Danes bo Jamie pripravil svinjsko file, riž s papriko in BBQ-omako ter tapas brušete in zlato popečene sardine.
sezona 1, epizoda 31
Danes bo Jamie pripravil tagine z belo ribo, korenje, solato s klementinami ter pekočega piščanca, krompirjev pire in koruzno salso.
sezona 1, epizoda 1
V prvi epizodi Rudolphove poletne turneje naš slaščičarski mojster odkriva okuse Dunaja. V kavarni, kjer imajo glavno besedo babice, spečejo okusen gugelhupf. Okusni avstrijski turban navdihne Rudolpha, da v pekarni pripravi svojo različico.
sezona 1, epizoda 8
Raymond deli svojo ljubezen do pridelkov z vrta in razloži, zakaj je sezonskost pomembna in zakaj bi jo morali vsi sprejeti. V svoji kuhinji pripravlja z omako iz masla, špinače in drobnjaka ter frikase iz divjih gob.
sezona 1, epizoda 2
Nadiya Hussain bo za družinska druženja pripravila oreškast ocvrt krompirček s česnom, slastne goveje burgerje s slanino in posladek za vegetarijance - afriško rižoto s kumarično solato.
sezona 8, epizoda 14
Stoyan bo pripravil zanimivo solato, v kateri imajo glavno vlogo pečene paprike. Ljubitelji hrane boste izvedeli, kako bodo ocvrti piščančji zrezki ostali sočni, za sladico pa bo pozabljeni puding iz kaše – preprost za pripravo in izvrsten.
.
sezona 1, epizoda 3
David Skoko nas odpelje v Zlatno dolino Požege - Vallis Aurea. Njegov gostitelj Vlado Krauthaker je bil razglašen za viteza vina in dvakrat izbran za najboljšega vinarja na Hrvaškem. Ta družina je postavila standarde najpogostejše sorte na Hrvaškem.
.
sezona 1, epizoda 4
David Skoko nas odpelje v Istro na obisk k Ivanu Damjaniću, vinarju iz Poreča, čigar predniki so leta 1928 dobili zlato medaljo na mednarodnem vinskem tekmovanju v Parizu.
.
sezona 1, epizoda 11
Miljuschka danes pripravlja testo za piškote. Speče slastne piškote s čokoladnimi koščki ter sladoled s piškotnim testom in medom.
sezona 1, epizoda 12
Miljuschka danes pripravi pavlovo s svežim sadjem ter španske vetrce s kremo iz manga in beljakovinsko peno.
sezona 1, epizoda 2
Kosmata motorista se odpravita na otok Bute, na katerega ju vežejo posebni spomini. Tam raziščeta, kako domačini sprejemajo spremembe, hkrati pa ohranjajo tradicijo.
.
sezona 1, epizoda 33
Na današnjem meniju so chorizo in lignji, kuskus solato po grško ter špagete, paradižnik, baziliko in solato s skuto.
sezona 1, epizoda 3
Nadiya Hussain bo tokrat pripravila sadno solato, rižoto z ingverjem in pikantno čičeriko, avokadovo pasto z grahom in meto ter jed, ki bo razsvetlila vaše brbončice - korenčkove ocvrtke s sirno pomako.
sezona 8, epizoda 14
Stoyan bo pripravil zanimivo solato, v kateri imajo glavno vlogo pečene paprike. Ljubitelji hrane boste izvedeli, kako bodo ocvrti piščančji zrezki ostali sočni, za sladico pa bo pozabljeni puding iz kaše – preprost za pripravo in izvrsten.
.
sezona 1, epizoda 3
V tem slaščičarskem mestu je stepene smetane in masla na pretek. Veganska pekarna mame Gabriele in hčerke Chiare pa dokazuje, da lahko najokusnejše torte pripravite tudi brez smetane in masla.
sezona 1, epizoda 4
Na Dunaju se umestiš na zemljevid hotelov, samo če si ustvaril tudi lastno originalno torto. V hotelu Imperial Rudolph spozna slaščičarja Christiana, ki mu pove vse njihovi prefinjeni, elegantni čokoladni torti.
sezona 1, epizoda 13
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes sta na jedilniku jagnječje pleče in francoski opečenec.
sezona 1, epizoda 47
Lora in Stoyan imata za nas zanimive trike in recepte, primerne za vse priložnosti.
sezona 1, epizoda 3
David Skoko nas odpelje v Zlatno dolino Požege - Vallis Aurea. Njegov gostitelj Vlado Krauthaker je bil razglašen za viteza vina in dvakrat izbran za najboljšega vinarja na Hrvaškem. Ta družina je postavila standarde najpogostejše sorte na Hrvaškem.
.
sezona 1, epizoda 4
David Skoko nas odpelje v Istro na obisk k Ivanu Damjaniću, vinarju iz Poreča, čigar predniki so leta 1928 dobili zlato medaljo na mednarodnem vinskem tekmovanju v Parizu.
.
sezona 1, epizoda 9
Warren v zgodovinskem mestu Pretoria obišče lokalne tržnice in pripravi južnoafriške lepljive krofe. Nato gre v Johannesburg in z osebnim kuharjem nekdanjega predsednika Nelsona Mandele pripravi dve Mandelini najljubši jedi - rižoto in piščanca.
sezona 1, epizoda 10
Warren je v Johannesburgu. Vodnik Sindi ga popelje na turo s tuk tukom, v znameniti restavraciji Chaf Pozi pa pripravi svojo različico Chakalale – južnoafriškega zelenjavnega prigrizka. Za konec pripravi obrok iz sedmih jedi.
sezona 1, epizoda 7
Klobasa chorizo, paella in tortilja sodijo med glavne jedi ulične hrane po vsem svetu, ne pa tudi v Madridu. V španski prestolnici ulične hrane sploh ne najdete. Ainsley se odpravi poizvedovat, zakaj Madridčani, nimajo dostopa do ulične hrane.
sezona 1, epizoda 2
Kosmata motorista se odpravita na otok Bute, na katerega ju vežejo posebni spomini. Tam raziščeta, kako domačini sprejemajo spremembe, hkrati pa ohranjajo tradicijo.
.
sezona 1, epizoda 12
Miljuschka danes pripravi pavlovo s svežim sadjem ter španske vetrce s kremo iz manga in beljakovinsko peno.
sezona 8, epizoda 14
Stoyan bo pripravil zanimivo solato, v kateri imajo glavno vlogo pečene paprike. Ljubitelji hrane boste izvedeli, kako bodo ocvrti piščančji zrezki ostali sočni, za sladico pa bo pozabljeni puding iz kaše – preprost za pripravo in izvrsten.
.
sezona 1, epizoda 3
Nadiya Hussain bo tokrat pripravila sadno solato, rižoto z ingverjem in pikantno čičeriko, avokadovo pasto z grahom in meto ter jed, ki bo razsvetlila vaše brbončice - korenčkove ocvrtke s sirno pomako.
sezona 1, epizoda 9
Warren v zgodovinskem mestu Pretoria obišče lokalne tržnice in pripravi južnoafriške lepljive krofe. Nato gre v Johannesburg in z osebnim kuharjem nekdanjega predsednika Nelsona Mandele pripravi dve Mandelini najljubši jedi - rižoto in piščanca.
sezona 1, epizoda 10
Warren je v Johannesburgu. Vodnik Sindi ga popelje na turo s tuk tukom, v znameniti restavraciji Chaf Pozi pa pripravi svojo različico Chakalale – južnoafriškega zelenjavnega prigrizka. Za konec pripravi obrok iz sedmih jedi.
sezona 1, epizoda 7
Klobasa chorizo, paella in tortilja sodijo med glavne jedi ulične hrane po vsem svetu, ne pa tudi v Madridu. V španski prestolnici ulične hrane sploh ne najdete. Ainsley se odpravi poizvedovat, zakaj Madridčani, nimajo dostopa do ulične hrane.
sezona 1, epizoda 8
Raymond deli svojo ljubezen do pridelkov z vrta in razloži, zakaj je sezonskost pomembna in zakaj bi jo morali vsi sprejeti. V svoji kuhinji pripravlja z omako iz masla, špinače in drobnjaka ter frikase iz divjih gob.
sezona 1, epizoda 33
Na današnjem meniju so chorizo in lignji, kuskus solato po grško ter špagete, paradižnik, baziliko in solato s skuto.
sezona 8, epizoda 14
Stoyan bo pripravil zanimivo solato, v kateri imajo glavno vlogo pečene paprike. Ljubitelji hrane boste izvedeli, kako bodo ocvrti piščančji zrezki ostali sočni, za sladico pa bo pozabljeni puding iz kaše – preprost za pripravo in izvrsten.
.
sezona 1, epizoda 3
Nadiya Hussain bo tokrat pripravila sadno solato, rižoto z ingverjem in pikantno čičeriko, avokadovo pasto z grahom in meto ter jed, ki bo razsvetlila vaše brbončice - korenčkove ocvrtke s sirno pomako.
sezona 1, epizoda 13
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes sta na jedilniku jagnječje pleče in francoski opečenec.
sezona 1, epizoda 14
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes sta na jedilniku cezarjeva solata in hitra lazanja.
sezona 1, epizoda 7
Klobasa chorizo, paella in tortilja sodijo med glavne jedi ulične hrane po vsem svetu, ne pa tudi v Madridu. V španski prestolnici ulične hrane sploh ne najdete. Ainsley se odpravi poizvedovat, zakaj Madridčani, nimajo dostopa do ulične hrane.
sezona 1, epizoda 2
Kosmata motorista se odpravita na otok Bute, na katerega ju vežejo posebni spomini. Tam raziščeta, kako domačini sprejemajo spremembe, hkrati pa ohranjajo tradicijo.
.
sezona 1, epizoda 32
Na današnjem meniju je goveji kofta kari, riž in fižol ter spomladanska fritata, paradižnikovi toasti in solata iz vodne kreše.
sezona 1, epizoda 33
Na današnjem meniju so chorizo in lignji, kuskus solato po grško ter špagete, paradižnik, baziliko in solato s skuto.
sezona 1, epizoda 3
V tem slaščičarskem mestu je stepene smetane in masla na pretek. Veganska pekarna mame Gabriele in hčerke Chiare pa dokazuje, da lahko najokusnejše torte pripravite tudi brez smetane in masla.
sezona 1, epizoda 9
Raymond Blanc bo z nami delil svoje recepte in nam predstavil jedi, ki so najbolj priljubljene v njegovih najbolj priznanih restavracijah po svetu.
sezona 1, epizoda 3
Nadiya Hussain bo tokrat pripravila sadno solato, rižoto z ingverjem in pikantno čičeriko, avokadovo pasto z grahom in meto ter jed, ki bo razsvetlila vaše brbončice - korenčkove ocvrtke s sirno pomako.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 5
David Skoko se poda v sončno Baranjo, kjer obišče vinarje, ki se z vinom ukvarjajo že več generacij. Njihova vas Zmajevac ima dolgo tradicijo vinskih kleti. Izvemo, da je v Baranji enako število sončnih dni kot na Hvaru, kaj so surduki, kaj ploščič.
.
sezona 1, epizoda 6
David Skoko se odpravi na sever Dalmacije, v vinsko klet Degarra v Zadru, ki je posebna zaradi povezave s francoskim vinarskim gibanjem in sta jo ustanovili družini Pestić in Šulentić. Vinarji seveda ne morejo brez morske hrane, ki je ne bo manjkalo.
.
sezona 1, epizoda 2
V družinski trgovini ob avtocesti Gloucester Service najdete dobrote lokalnih kmetov in obrtnikov. Ogledali si bomo vinarstvo Woodchester, mesar Dave bo preveril oddelek z mesninami v Cumbrii, Dan pa bo pokusil Jessin pinjenec.
.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista se vračata na Škotsko, kjer bosta odkrivala kulinarične zaklade okrožja Dumfries in Galloway.
.
sezona 1, epizoda 36
Tokrat bo Jamie pripravil začinjen zrezek in tikko s piščancem.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 5
V tokratni epizodi Rudolphove poletne turneje si lahko ogledate, kako iz trinajstih kilogramov sladkornega sirupa nastane šest tisoč slastnih, ročno izdelanih bombonov. In seveda Dunaja ne smete zapustiti, ne da bi pojedli pravi dunajski zrezek!
sezona 1, epizoda 6
V tej epizodi Rudolphove poletne turneje je Rudolph v modnem in kulinaričnem Köbenhavnu. Ob omembi Danske pomislimo na smorrebrod, bogato polnjen sendvič, ki spominja na slano pecivo. Chef Magnus pokaže, kako tradicionalno jed spremeni v umetnino.
sezona 1, epizoda 15
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes so na jedilniku kokosovo-paradižnikova juha in školjke.
sezona 1, epizoda 31
Lora in Stoyan imata za nas zanimive trike in recepte, primerne za vse priložnosti.
sezona 1, epizoda 5
David Skoko se poda v sončno Baranjo, kjer obišče vinarje, ki se z vinom ukvarjajo že več generacij. Njihova vas Zmajevac ima dolgo tradicijo vinskih kleti. Izvemo, da je v Baranji enako število sončnih dni kot na Hvaru, kaj so surduki, kaj ploščič.
.
sezona 1, epizoda 6
David Skoko se odpravi na sever Dalmacije, v vinsko klet Degarra v Zadru, ki je posebna zaradi povezave s francoskim vinarskim gibanjem in sta jo ustanovili družini Pestić in Šulentić. Vinarji seveda ne morejo brez morske hrane, ki je ne bo manjkalo.
.
sezona 2, epizoda 1
Warren začne drugo sezono oddaje Po kulinaričnih poteh Južne Afrike v svetovno znanem Krugerjevem narodnem parku. Njegova prva postaja je Kruger Shalati ali Vlak na mostu - razkaže nam neverjetno strukturo in pripravi izvrstno sladico.
.
sezona 2, epizoda 2
Johannesburg - vstopno mesto za raziskovanje Južne Afrike! V tej epizodi se Warren prepusti živahnim mednarodnim okusom in raziskuje okolico soseske Sandton, ki jo priljubljena tako med domačini kot obiskovalci.
.
sezona 1, epizoda 8
Ainsley prispe v maroško mesto Fez nekaj dni pred bajramom. Pokrite uličice v stari mestni četrti v Fezu imajo romantičen pridih. Fez je del svetovne dediščine. Za Ainsleyja je priložnost, da uživa v zares pristnih okusih Maroka.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista se vračata na Škotsko, kjer bosta odkrivala kulinarične zaklade okrožja Dumfries in Galloway.
.
sezona 1, epizoda 2
V družinski trgovini ob avtocesti Gloucester Service najdete dobrote lokalnih kmetov in obrtnikov. Ogledali si bomo vinarstvo Woodchester, mesar Dave bo preveril oddelek z mesninami v Cumbrii, Dan pa bo pokusil Jessin pinjenec.
.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 2, epizoda 2
Johannesburg - vstopno mesto za raziskovanje Južne Afrike! V tej epizodi se Warren prepusti živahnim mednarodnim okusom in raziskuje okolico soseske Sandton, ki jo priljubljena tako med domačini kot obiskovalci.
.
sezona 1, epizoda 8
Ainsley prispe v maroško mesto Fez nekaj dni pred bajramom. Pokrite uličice v stari mestni četrti v Fezu imajo romantičen pridih. Fez je del svetovne dediščine. Za Ainsleyja je priložnost, da uživa v zares pristnih okusih Maroka.
sezona 1, epizoda 9
Raymond Blanc bo z nami delil svoje recepte in nam predstavil jedi, ki so najbolj priljubljene v njegovih najbolj priznanih restavracijah po svetu.
sezona 1, epizoda 36
Tokrat bo Jamie pripravil začinjen zrezek in tikko s piščancem.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 1, epizoda 15
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes so na jedilniku kokosovo-paradižnikova juha in školjke.
sezona 2, epizoda 1
Pa je prišlo novo leto. Čas, da spet začnemo živeti zdravo. Miljuschka pripravi šakšuko s harisso in koriandrovim jogurtom ter piščančjo obaro z repo in testeninami orzo.
.
sezona 1, epizoda 8
Ainsley prispe v maroško mesto Fez nekaj dni pred bajramom. Pokrite uličice v stari mestni četrti v Fezu imajo romantičen pridih. Fez je del svetovne dediščine. Za Ainsleyja je priložnost, da uživa v zares pristnih okusih Maroka.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista se vračata na Škotsko, kjer bosta odkrivala kulinarične zaklade okrožja Dumfries in Galloway.
.
sezona 1, epizoda 35
Na današnjem meniju je bolonjska z rakom, solata s koromačem, mehiški sendvič in gvakamole.
sezona 1, epizoda 36
Tokrat bo Jamie pripravil začinjen zrezek in tikko s piščancem.
sezona 1, epizoda 5
V tokratni epizodi Rudolphove poletne turneje si lahko ogledate, kako iz trinajstih kilogramov sladkornega sirupa nastane šest tisoč slastnih, ročno izdelanih bombonov. In seveda Dunaja ne smete zapustiti, ne da bi pojedli pravi dunajski zrezek!
sezona 1, epizoda 6
V tej epizodi Rudolphove poletne turneje je Rudolph v modnem in kulinaričnem Köbenhavnu. Ob omembi Danske pomislimo na smorrebrod, bogato polnjen sendvič, ki spominja na slano pecivo. Chef Magnus pokaže, kako tradicionalno jed spremeni v umetnino.
sezona 1, epizoda 10
Obletnice, zmenki in romantične večerje. Raymond bo z nami delil svoje najljubše romantične recepte za zaljubljene parčke.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 7
David na hribih blizu zagrebškega direndaja odkrije pravo zeleno oazo. Vinarsko družino Tomac iz Plešivice žene moto: Zemlje nisem podedoval od prednikov, ampak sem si jo izposodil od svojih otrok. Povezanost družine z naravo Davida spodbudi h kuhi.
.
sezona 1, epizoda 8
David nas popelje na hrvaško-slovensko mejo, v Istro, kjer obišče družino Kozlović, ki se s pridelavo vina ukvarja že 120 let in bi ji lahko rekli ambasadorji malvazije. Njihova vinarna je bila prepoznana kot ena izmed 60 najlepših na svetu.
.
sezona 1, epizoda 1
Jimmy začne potovanje na Stewartovem otoku, kjer se uči loviti ribe za tamkajšnje restavracije, nato pa se poda na kmetijo, kjer izključno ženske vzrejajo ovce in srnjad. Na koncu obišče še najstarejšo nezakonito žganjarno na Novi Zelandiji.
.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista obujata spomine med raziskovanjem Davove domače grofije, Lancashira.
.
sezona 1, epizoda 37
Danes bo Jamie pripravil juho z rezanci in vegetrijanski čili.
sezona 1, epizoda 38
Današnji recepti vključujejo ribo po azijsko in goveje takose.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 7
Na Danskem imajo radi slastne, sladke rogljičke ob kavi ali za zajtrk. Rudolph opazuje peka Jimmyja in izve, kako nastane ta danska poslastica.
sezona 1, epizoda 8
Velik kupček meringe na okusni podlagi, prelit s čokolado. Na Nizozemskem jim rečejo čokoladni poljubčki, na Danskem pa flodeboller.
sezona 2, epizoda 2
Miljuschka bo pripravila dve preprosti jedi, polni vitaminov. Na meniju bosta večbarvna solata s kuskusom, feto, citrusi, indijskimi oreščki, špinačo in koriandrovimi semeni ter zdrava kremasta pasta iz pečene cvetače.
.
sezona 2, epizoda 3
Miljuschka bo pripravila solato iz paradižnika in komarčka s tempehom. Vse sestavine bodo pripravljene na žar ponvi. Pripravila bo tudi okusno sladico. Tropsko zmešnjavo s karamelizirano banano, ananasom in kokosovim jogurtom.
.
sezona 1, epizoda 7
David na hribih blizu zagrebškega direndaja odkrije pravo zeleno oazo. Vinarsko družino Tomac iz Plešivice žene moto: Zemlje nisem podedoval od prednikov, ampak sem si jo izposodil od svojih otrok. Povezanost družine z naravo Davida spodbudi h kuhi.
.
sezona 1, epizoda 8
David nas popelje na hrvaško-slovensko mejo, v Istro, kjer obišče družino Kozlović, ki se s pridelavo vina ukvarja že 120 let in bi ji lahko rekli ambasadorji malvazije. Njihova vinarna je bila prepoznana kot ena izmed 60 najlepših na svetu.
.
sezona 2, epizoda 3
Divja severovzhodna obala Južne Afrike je edinstvena. Warren se tu zaljubi v prazne plaže, razburkan odprti ocean in vodne vire, polne divjih povodnih konjev. V hotelu Thonga Beach Lodge nam bo predstavil dva recepta z lokalnimi arašidi in čiliji.
.
sezona 2, epizoda 4
Ob severni meji Južne Afrike se razprostira osupljiv rezervat Madikwe. V tej epizodi Warren sreča številne divje živali, na prvem mestu pa mu je, da izsledi in najde izmuzljivega in ogroženega afriškega hijenskega psa.
.
sezona 1, epizoda 9
V Melaškem prelivu leži malezijski otok Penang. Glavno mesto George Town je mozaik kultur s kitajsko, malezijsko in indijsko četrtjo, v katerih ohranjajo tradicionalne jedi, vendar obožujejo tudi fuzijsko kuhinjo.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista obujata spomine med raziskovanjem Davove domače grofije, Lancashira.
.
sezona 1, epizoda 1
Jimmy začne potovanje na Stewartovem otoku, kjer se uči loviti ribe za tamkajšnje restavracije, nato pa se poda na kmetijo, kjer izključno ženske vzrejajo ovce in srnjad. Na koncu obišče še najstarejšo nezakonito žganjarno na Novi Zelandiji.
.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 2, epizoda 3
Divja severovzhodna obala Južne Afrike je edinstvena. Warren se tu zaljubi v prazne plaže, razburkan odprti ocean in vodne vire, polne divjih povodnih konjev. V hotelu Thonga Beach Lodge nam bo predstavil dva recepta z lokalnimi arašidi in čiliji.
.
sezona 2, epizoda 4
Ob severni meji Južne Afrike se razprostira osupljiv rezervat Madikwe. V tej epizodi Warren sreča številne divje živali, na prvem mestu pa mu je, da izsledi in najde izmuzljivega in ogroženega afriškega hijenskega psa.
.
sezona 1, epizoda 9
V Melaškem prelivu leži malezijski otok Penang. Glavno mesto George Town je mozaik kultur s kitajsko, malezijsko in indijsko četrtjo, v katerih ohranjajo tradicionalne jedi, vendar obožujejo tudi fuzijsko kuhinjo.
sezona 1, epizoda 10
Obletnice, zmenki in romantične večerje. Raymond bo z nami delil svoje najljubše romantične recepte za zaljubljene parčke.
sezona 1, epizoda 37
Danes bo Jamie pripravil juho z rezanci in vegetrijanski čili.
sezona 1, epizoda 38
Današnji recepti vključujejo ribo po azijsko in goveje takose.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 2, epizoda 2
Miljuschka bo pripravila dve preprosti jedi, polni vitaminov. Na meniju bosta večbarvna solata s kuskusom, feto, citrusi, indijskimi oreščki, špinačo in koriandrovimi semeni ter zdrava kremasta pasta iz pečene cvetače.
.