Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
06:05
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Meta Česnik, Nina Jerman in Špela Kožar.
06:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00
V petkovi oddaji Dobro jutro se bomo najprej spomnili na dr. Janeza Ruglja, saj mineva deset let od njegove smrti. V okviru tega bomo govorili tudi o odvisnosti od odnosov, v studio prihaja psihoterapevtka Sanja Rozman. Nekaj minut pred osmo uro bomo svetovali o naglušnosti, v drugi uri pa bomo čistili zavese iz različnih materialov. Naša prehranska strokovnjakinja pa se je tokrat podala na Madžarsko. Veliko zanimiv vsebin pripravljajo tudi kolegi iz mariborskega studia.
10:05
Hrana je osnovna potreba vseh živih bitij. Brez nje ne moremo preživeti, zato je hrana naša prijateljica. Vendar se to prijateljstvo lahko sprevrže tudi v nezdrav odnos zasvojenosti. Zasvojenost s hrano in kompulzivno prenajedanje spada med duševne motnje. Vzrok zanje so različne duševne in čustvene stiske, ki običajno segajo v najzgodnejše otroštvo. V oddaji Dober dan bomo spoznali zgodbo Maje, ki se je prenajedala že kot otrok in v srednji šoli spoznala, da nad hrano nima nadzora. Z nami pa bo tudi zdravnica in psihoterapevtka Tina Sentočnik, ki se v svoji službi vsak dan srečuje in pomaga ljudem z motnjami hranjenja.
11:15
R: Šmuc Aleksander, Vilar Mile... V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:55
Kakšen obraz je imel zadnji Celjski grof Ulrik II. in kakšen zaklad so našli v zakopanem keramičnem loncu pri Drnovem? Kaj je delala mumija v ljubljanskem kliničnem centru?

Muzejski predmeti skrivajo različne zgodbe, ki jih morajo znanstveniki odkriti, če želijo spoznati, kakšna sta bila v preteklosti svet in življenje v njem. Nekatera vprašanja so zelo zapletena, zato je z metodami humanističnih ved težko poiskati odgovore. Če pa se sodelavci muzejev povežejo s fiziki, kemiki in drugimi naravoslovci, z njihovo pomočjo lažje oživijo predmete in najdejo pravo zgodbo preteklosti. V oddaji bomo z mikroskopi, forenzičnimi preiskavami, žarki x in gama razkrivali preteklost.

12:25
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Having Fun in the Harsh Winter / JPN /


Režija: Masayuki Odajima

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Mraz v naravi ustvarja različne umetnine, ki jih lahko vidimo le v tem letnem času. Sprehodili se bomo do zamrznjenega slapu, si v lesarski delavnici izdelali okvir in se sredi snega sprostili v toplem vrelcu. Obiskali bomo tudi jame, kjer taleč se sneg ustvarja čudovite kapnike.

13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30
V Tarči: Vse kaže, da bodo trgovine v novem letu ob nedeljah in praznikih res zaprle vrata. Pa tudi o velikih premikih na telekomunikacijskem področju ter ozadju enega največjih in najbolj kompleksnih prevzemov na slovenskem medijskem področju, ki čaka na zeleno luč regulatorja.


V Globusu o sodbi Ratku Mladiću – bo po triindvajsetih letih od ustanovitve haaškega sodišča za zločine v nekdanji Jugoslaviji pravici zadoščeno?


V Točki preloma o pomanjkanju delavcev in o oglaševalskem kolaču v Sloveniji. Podjetja rešujejo stisko tudi z delavci iz Romunije in bivših jugoslovanskih republik, največji delež oglaševalske pogače pa si odrežejo televizije.

15:20
Kedves Nézőink, ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:


- ülésezett a Szlovén-Magyar Kisebbségi Vegyes Bizottság;

- az M70-es gyorsforgalmi út autópályává bővítése;

- a turniščei Mária-kegyhely első írásos említésének 750. évfordulója;

- istentisztelet a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából Szentlászlón;

- a Muraszombati Baráti Kör Őszi találkozója;

- Hagyományőrző: Bánffy László levele a Zala Megyei Levéltárban.


Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:


- zasedala je Slovensko-madžarska mešana komisija;

- preoblikovanje hitre ceste M70 v dvopasovno avtocesto;

- 750. obletnica prve pisne omembe Marijinega svetišča v Turnišču;

- bogoslužje ob 500-letnici reformacije v Motvarjevcih;

- Jesensko srečanje KD Baráti Kör iz Murske Sobote;

- rubrika Naša dediščina: pismo Lászlá Bánffyja v Zalskem arhivu.

16:05
Osrednjo koroško proslavo ob 500 letnici reformacije so evangelijski kristjani pripravili v Slovenj Gradcu.

Zbor Dar srca je skupaj s tamkajšnjo evangelijsko skupnostjo in pastorjem Benjaminom Hlastanom dediščino reformacije počastil na prav poseben način.

Prireditve so se udeležili tudi predstavniki vseh koroških občin in gostje iz sosednjih držav.

16:25
R: Kuclar Špela... V okviru 33. Slovenskega knjižnega sejma smo v oddajo Profil povabili Martina Salisburyja, profesorja na britanski univerzi Anglia Ruskin University. Profesor Salisbury je tudi ilustrator in avtor številnih študij s področja ilustracije otroške literature.


Voditeljica: Ksenija Horvat.

17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30
FORENZIKI ŽELEZNE DOBE

SISSI V GÖDÖLLŐ

POSEBNO IN PARAVESLANJE V TRSTU

SPOMINI NA PREDOŠĆICO

Skupina slovenskih, hrvaških in angleških znanstvenikov s pomočjo najnovejših metod, ki so podobne forenzičnim, ugotavlja, kako so ljudje v starejši železni dobi poseljevali in spreminjali krajino, kaj je bilo na njihovem jedilniku in kako so nastajale upodobitve na znamenitih situlah.

Dvorec Grassalkovics v kraju Gödöllő je bil najljubša rezidenca soproge cesarja Franca Jožefa na Madžarskem. Slavna in samosvoja cesarica Sissi je tukaj našla mir in zatočišče pred strogimi pravili dunajskega dvora.

Tržaški veslaški klub Adria je leta 2006 na pobudo Italijanske veslaške zveze začel posebne tečaje veslanja v dveh disciplinah, namenjene invalidom in osebam s kognitivnimi težavami.

Slikovita Predošćica na otoku Cres je danes opustela, spomini na nekdanji živahni utrip vasi pa so ponovno oživeli v knjigi študentke Mirne Kučić.

V rubriki kulturnih prireditev povabili v München na razstavo mojstrovin pariškega salonskega slikarstva iz Muzeja dÓrsay in na ogled Verdijevega Trubadurja v graško opero.

17:55
Novice so kratek pregled najodmevnejših dnevnih dogodkov in hkrati napoved prispevkov v naših večernih informativnih oddajah. Sestavlja jih okoli 9 novic in izjav, praviloma tudi po ena napoved prispevka v Slovenski kroniki in Športu, ob izjemnih ekstremnih pojavih je v Novicah tudi krajša vremenska napoved. Novice so na sporedu od ponedeljka do petka pred Infodromom ob 17.58.
18:00
Tednik; Ob svetovnem dnevu otroka so mladi za nekaj ur zasedli pomembne položaje odraslih. Mi smo obiskali OŠ Vide Pregarc in preverili, kako je šlo mlademu ravnatelju in učiteljici. Tina se je javila s slovenskega knjižnega sejma, v Infogromu pa so mladi razmišljali o tem, zakaj je knjiga najboljše orožje. Razlagamo, kakšne pristojnosti ima državni svet in zakaj so v Zimbabveju dobili novega predsednika. Konec meseca je čas za spletke, v katerih vas vabimo na avdicijo za otroškega poročevalca.
18:15
Pujsa Pepa živi z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom. Včasih prideta na obisk babi pujsa in dedi pujs. Pepa pa ima tudi veliko prijateljev: ovčko Oljo, psa Petra in zajkljo Zinko. Vedno se zelo zabavajo, če se skupaj igrajo v stanovanju ali pa če skačejo po blatnih lužah na vrtu pred hišo. In čeprav kdaj pa kdaj priteče kakšna solzica, se vse dogodivščine končajo z veliko glasnega smeha!
18:20
V sobotnih ponovitvah oddaje Taksi, kviz z Jožetom, sodelujejo znani Slovenci. Taksistu in voditelju Jožetu Robežniku se med vožnjo pridružijo umetniki, glasbeniki, športniki in televizijski voditelji, ki na poti do želenega cilja sodelujejo v zabavnem kvizu. V napeti igri vprašanj in odgovorov si prizadevajo zaslužiti čimveč. Tudi zato, ker svoj zaslužek namenijo tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč. Kako uspešni bodo znani Slovenci v dobrodelnem taksiju?
18:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
Nastopili bodo ansambli Naveza, Alpski kvintet, Tik-Tak, Helena Blagne, Mladi korenjaki ter Čuki. V četrtfinalu rubrike Družina poje tekmujeta družini Umek in Rožanc. Osrednji gost oddaje je baritonist Janez Per.
21:25
V novembrski oddaji Med valovi bomo gostili najuspešnejšo slovensko potapljačico na vdih, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju, kot četrta ženska premagala magično mejo 100-ih metrov. S sliko se bomo tokrat odpravili tudi v oddaljeno Kambodžo, kjer smo na otočku Koh Rongu obiskali tipično ribiško vasico. Andrej Voje vas bo spoznal s prekrasnim in čarobnim podvodnim svetom otoka Mljeta, pozanimali pa smo se tudi kako smo pripravljeni na morebitna onesnaženja v slovenskem morju.


V oddaji Med valovi enkrat mesečno na TV Koper – Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki živijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vprašanja in skušamo poiskati odgovore na pereče problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribištvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.

21:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Meta Česnik, Nina Jerman in Špela Kožar.
22:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:10
Korupcija, detektiv, fatalka so temeljne vsebinske prvine filmov, ki so jih v 40. in 50. letih v Holivudu snemali po urbanih kriminalkah, kakršne sta pisala Raymond Chandler ali Dashiell Hammett. Francoski kritiki so te umazane, brutalne, erotične, eksistencialistične, pesimistične, fatalistične filme poimenovali film noir, izraz pa je postal filmski termin. Malteški sokol (1941), prvenec Johna Hustona, velja za prvi pravi film noir. Film noir, ki se uvršča najvišje na lestivicah najboljših, pa je Globoko spanje (1946), ki ga je Howard Hawks posnel s takrat sveže zaljubljenim parom Humphreyjem Bogartom in Lauren Bacall. O filmu noir se pogovarjamo s profesorjem dr. Petrom Stankovićem.


Voditeljica: Mateja Valentinčič.

23:20
To Have And Have Not; TO HAVE AND HAVE NOT

Ameriški film, 1944

Režija: Howard Hawks

Scenarij: Jules Furthman, Ernest Hemingway (roman)

Igrajo: Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Walter Brennan

Velika klasika medvojne romance, Hawksova različica Casablance, se odvija na karibskem otoku Martinik, kjer se je ustavilo precej vojnih ubežnikov. Medtem ko večina ljudi na otoku nasprotuje Vichyjski Franciji, je Američan Harry Morgan ciničen in želi ostati politično nevtralen. Skupaj s prijateljem upravlja majhno ribiško ladjo in jo za dodaten zaslužek oddaja turistom. Noči preživlja v klubu, kjer ima afero s čutno pevko Marie 'Slim' Browning. Ko mu stari znanec ne odplača dolga, je Harry prisiljen, da poišče zaslužek drugje in pomaga članom odporniškega gibanja. Politika in vojna začneta oblikovati tudi njegovo in Mariejino usodo.

V filmu, ki je bil posnet po romanu Ernesta Hemingwaya, je komaj 19-letna Lauren Bacall prvič nastopila pred kamero. Gre pa tudi za snemanje, zahvaljujoč kateremu sta Humphrey Bogart in Bacallova postala par. Čeprav je bila njuna romanca zaradi starostne razlike škandalozna, sta skupaj posnela štiri izvrstne filme, imela dva otroka in ostala poročena do Bogartove smrti leta 1957.

01:05
R: Kuclar Špela... V okviru 33. Slovenskega knjižnega sejma smo v oddajo Profil povabili Martina Salisburyja, profesorja na britanski univerzi Anglia Ruskin University. Profesor Salisbury je tudi ilustrator in avtor številnih študij s področja ilustracije otroške literature.


Voditeljica: Ksenija Horvat.

01:35
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
02:00
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
02:25
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
02:40
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
02:50
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
02:55
Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.
05:55
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Meta Česnik, Nina Jerman in Špela Kožar.
06:05
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:55
R: Naberšnik Marko... Bukvožerček; Nia bo pripovedovala o pustolovščinah Mumintrolka, ki se nenadoma zbudi sredi zimskega spanja. In medtem ko drugi mumintroli trdo spijo, Mumintrolek od prihoda pomladi doživi marsikaj razburljivega.
07:00
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:20
Bratec premišljuje, kako bi bilo, če bi imeli doma še kakšnega dojenčka. Kljukec, ki tudi o dojenčkih vse ve, pa mu dopoveduje, da so ti prava nadloga. Potem pa nenadoma zaslišita otroški jok in ko odkrijeta, odkod prihaja, se odpravita tja, zlezeta v sobo in poskušata dojenčka, ki je sam v sobi, pomiriti. Bratec je prepričan, da je Zlatek lačen in Kljukec se nemudoma loti iskanja hrane. Ko ugotovi, da dojenčki ne marajo klobas, se odpravi po mleko in se kmalu vrne z njim. Potem ko Zlatka nahranita, se Kljukec odloči, da bo dojenčku še malo pokazal svet in skupaj odletijo. Toda ko začne deževati, morajo se vrniti. Zlatka je treba preobleči v suha oblačila in dati staršem, ki otroka puščajo doma samega, lekcijo. Kljukec ve, kaj mora storiti ... Pri tem pa še uspe prepričati Bratca, kako nekaj napornega so dojenčki!
07:45
V krtini Studia Kriškraš telefoni zvonijo brez premora. Seveda, za gasilca Bora je veliko dela, nešteto reševalnih akcij ga čaka, ampak katere se lotiti prve? In kje je gasilska cev, jo je kdo videl? Sploh pa se mora pravi gasilec dobro pripraviti na akcijo. Čas pa hitro teče in vsi so že neučakani. Ali bo Borčku uspelo rešiti zagate še pravočasno? Dajmo, gasilec Bor! … Tudi Gasilka Katarina in njen pogumni očka ti pomagata! Na reševanje in gašenje!
08:10
I: Ribič Igor; R: Novak Tina... Športni dan! Kakadudu pa zboli. Ne zares, ampak zato, da mu ne bi bilo treba telovaditi. Otroci iz Kopra so že na igrišču, Pepe, kaj še čakaš? Te skrbi, da ne boš zmagal? Pa saj to sploh ni važno, saj veste, pomembno je sodelovati, ne zmagati! Če vas pa vseeno zanima, kdo je zmagal, potem pa si le oglejte oddajo Ribič Pepe!
08:35
I: Slakonja Klemen, Šugman Jernej, Emeršič Bojan, Gračner Nataša, Derganc Veselko Maša, Sever Maja, Smolej Uroš, Pišek Tadej, Fatur Mojca; R: Jamnik Jaša... Ko Angela doživi svojih petnajst minut slave, postane vroče. Njena kariera se začne vzpenjati in Žigi postane njen vsiljivi mali menedžer. Kot že toliko zvezd pred njenim časom, pa je bolj slavna zaradi svojega zvezdniškega obnašanja, kot pa zaradi svojega pevskega talenta ...
08:45
I: Beltram Ava, Engelman Marko, Gračner Botonjič Val, Jaš Jakob, Juš Golmajer, Krapež Zarja, Lazič Tamara, Soklič Maj, Zemljič Pia, Zupan Jakob, Čater Zara, Škornik Izabela; R: Naberšnik Marko(na terenu), Naberšnik Marko, Zemljič Barbara(na terenu), Šuligoj Jaka(na terenu)... Panikaaaa! V Pijinem stanovanju je nekaj izginilo in Firbcologi so ravnokar ugotovili, kaj. CD! In to ne kateri koli, ampak CD Lady K! Pio skušajo prisiliti, da jim pove, kam ga je skrila, vendar se ona ne da. Izkaže se, da morajo najprej rešiti cel kup namigov v stanovanju. Jakob med izzivom obupa in se z Zarjo odpravi odstranjevat madeže. Marko in Juš se učita improvizacije, Maj in Zara pa se pogumno sprehajata med čebelnjaki.
09:10
Snoopy odpelje svoje skavte na tridnevni pohod v divjino. Charlieja je strah, da se bodo izgubili. Ko dobi Snoopyjevo pismo iz Kansas Cityja, ugotovi, da je tja odšel zaradi svoje sestre Belle.
09:15
R: Hauc Petra... V šesti oddaji se bosta pomerili Oš Srečka Kosovela Sežana, ki jo predstavljajo Aljaž, kapetanka Tinkara in Ruj ter OŠ Hudinja, ki jo zastopajo Hugo, kapetanka Hana in Lucijan. Tekmovalci bodo med drugim preizkušali prevodnost vsakdanjih predmetov in različnih raztopin, se z ljudskimi pesmimi vrnili v čas kmečkih uporov in vojn ter se podali v vesolje, kjer bodo raziskali, kateri planeti nosijo obroče. Pot iz možganskega labirinta bo prinesla nove točke, pridobljen brihtolin pa bo z dvojnimi točkami morda odločal o zmagi ene od ekip.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

10:00
Tednik; Infodrom je informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 13 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili najpomembnejše dogodke, predstavili zanimive vrstnike in razjasnili neznan pojme s sveta politike, družbe, narave in tehnologije.
10:15
I: Frankl Peter, Kok Jan, Milčinski Juš, Smrekar Ajda; R: Krušič Siena, Muc Ema(režiserka na terenu)... Ob gledanju tokratne oddaje Osvežilna fronta bodo šle marsikomu kocine pokonci. Ustvarjalci oddaje bodo dlakocepili o depilaciji, dlakah v jajcu, o bradačih in tudi o tem, koga in zakaj sploh motijo dlake.
10:45
Bright Lights Brilliant Minds A Tale Of Three Cities; To je zgodba o kulturi v 20. stoletju in o ključnih trenutkih, ki so vplivali nanjo. Da bi ugotovil, kaj vse jo sooblikuje, je zgodovinar dr. James Fox odpotoval v preteklost, najprej na Dunaj v letu 1908. Tistega leta je Gustav Klimt naslikal svoj znameniti Poljub, Sigmund Freud je razkril Ojdipov kompleks, glasba in arhitektura pa sta pogumno krenili v novo smer. Tistega leta pa je prišel v mesto tudi mlad umetnik Adolf Hitler ter Dunaj in Evropo popeljal na pot uničenja.
11:40
R: Lapajne Magda... Za okenci trafik, kjer kupujete časopise in cigarete, se skrivajo novodobni sužnji. Prodajalci v trafikah delajo tudi po 12 ur dnevno, a mnogi še vedno zaslužijo premalo, da bi si plačali zdravstveno in socialno zavarovanje. Varčevanje zavarovalnice ali pohlep farmacevtskih družb: ZZZS noče odobriti zdravljenja raka kostnega mozga, ki bi v letu dni stalo 147 tisoč evrov. Pred Tedniško kamero so stopili znani Slovenci, ki so postali žrtve obsedenih zalezovalcev. Kdo so najbolj uspešne slovenske youtuberke?
12:40
Romska oddaja So vakeres – Kaj govoriš? je na sporedu dvakrat mesečno, ustvarjajo pa jo romski novinarji.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25
Predstavljamo pasmo psov – mudi. Predstavljamo raziskavo o primerni oskrbi športnih konj. Svetujemo, kako svoje mačke zaščitit pred mačjo kugo. Vabljeni k ogledu!

ozivalih@rtvslo.si.

13:50
1. UČINKI ŠČETICE PRI ZDRAVLJENJU BORELIOZE

Bil je sončen in ne preveč mrzel jesenski dan, ko sva se z zeliščarjem Jožetom Majesom odpravila na njivo, kjer zdaj še rastejo ščetice. To so dveletne rastline, ki spadajo med ščetičevke. Zeliščarji nabirajo predvsem njihove korenine, ki jih izkopljejo pozno jeseni – po prvih zmrzalih, ali pozimi. Korenine posušijo, nato pripravijo tinkturo, ki jo uporabljajo pri zdravljenju borelioze.

2. Z GAIO NA OBISKU

Strokovnjak kluba Gaia se je tokrat odpravil v okolico Ljubljane, na vrt mlade družine Velepec, kjer je med jagodičevje in okrasne drevnine posadil nashi. Japonsko hruško, ki obrodi konec avgusta.

3. VRTNI NASVET

Pred letom in pol spomladi je Mojca Rehar Klančič v nasadu sivk starejšo rastlino grebeničila. Tudi tako lahko sivke – poleg priprave potaknjencev in setve – razmnožujemo. Olesenelo steblo spodnjega dela rastline je z močnejšo žično zanko upognila v manjši jarek. Jamo je zagrnila z zemljo in zalila.

Ko se razvijejo korenine, novo rastlino odrežemo od matične in presadimo. Za lepo grmičasto obliko sivke in zdravo rastlino skrbimo vse leto, tudi jeseni.

14:15
V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše.

Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov.

Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

14:50
Russia 1917: Countdown To Revolution; Dokumentarni film z igranimi prizori, pričevanji, tudi nasprotujočimi si mnenji strokovnjakov in obilico arhivskega gradiva orisuje tri osrednje osebnosti ruske revolucije leta 1917. A Stalin, Trocki in Lenin, zanimivo, ob februarskih dogodkih niso niti bivali v Rusiji, na oblast so se zavihteli v pičlih nekaj mesecih pred usodnim oktobrom. Avtorji dokumentarnega filma raziskujejo tudi vprašanje, ali je revolucionarno vrenje pred stoletjem ustvarilo ozračje politične kulture, v kakršnem danes lahko uspeva Vladimir Putin.
16:00
Je vznemirljiva, deška, mistična, enigmatična. Lahko je usodna zapeljivka, strta ženska, zavrnjena ženska v norosti kot Margareta v Faustu, Ana Karenina, ki za idejo strastne prepovedane ljubezni žrtvuje vse, zdaj je na odru Drame Lidija v kultni Jovanovićevi drami Zid, jezero; ženska, ki z zidom pregradi svoje zakonsko življenje, ženska, ki govori o vseh strašnih stvareh, ki se zgodijo, kadar si pridemo preblizu; v norosti, sovraštvu, ljubezni, bolečini. Od blizu se pogovarjamo s Polono Juh, prvakinjo ljubljanske Drame.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
R: Žnidaršič Urška... Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1946. Njena vloga je kmalu postala velika in vplivna. V njene prostore so vstopali številni priznani slovenski in tudi tuji strokovnjaki s področja ekonomije. Gospodarski in politični razvoj naše države je vedno vključeval prispevke njenih diplomantov. Danes se ljubljanska Ekonomska fakulteta lahko med drugim pohvali s trojno mednarodno akreditacijo: EQUIS, AACSB in AMBA. S tem dosežkom je, kot edina s takšnim uspehom v širši slovenski regiji, postala del elitne skupine trojno akreditiranih šol in se uvrstila med najboljše poslovno – ekonomske šole na svetu.
17:45
V sobotnih ponovitvah oddaje Taksi, kviz z Jožetom, sodelujejo znani Slovenci. Taksistu in voditelju Jožetu Robežniku se med vožnjo pridružijo umetniki, glasbeniki, športniki in televizijski voditelji, ki na poti do želenega cilja sodelujejo v zabavnem kvizu. V napeti igri vprašanj in odgovorov si prizadevajo zaslužiti čimveč. Tudi zato, ker svoj zaslužek namenijo tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč. Kako uspešni bodo znani Slovenci v dobrodelnem taksiju?
18:00
Zakaj bi v simpatičnih in lahkih sladicah uživali samo otroci? Tokrat se bomo učili pripravljati hrustljave piškote z ingverjem, čokoladno-vaniljeve polžke, medene miške z mlečnim sladoledom in čokoladno peno s karamelom in pokovko. Vsi recepti so preprosti, še posebej za karamelov krokant, o katerem bomo več izvedeli v rubriki Male kuharske skrivnosti. Rachel nam bo tokrat predstavila brata Murphy, ki izdelujeta odličen sladoled s pristnimi irskimi sestavinami.
18:35
R: Pečenko Valentin... ALOJZIJ CVIKL: Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.
18:40
I: Majer Maruša, Zupančič Jana, Šugman Jernej, Smrekar Ajda, Derganc Veselko Maša, Cavazza Sebastian, Smolej Uroš, Šparovec Lotos Vincenc, Lah Jaka, Veselko Borut, Mihelčič Saša, Kahrimanović Babnik Asja, Slakonja Klemen; R: Milčinski Nana... Očka Kalimeru pokaže umetnost origamija in Kalimero naredi iz papirja čudovito vesoljsko ladjo. Hiti jo pokazati prijateljem. Na poti sreča Lili, ki nese težke škatle. Kalimero svoj origami za hip pusti pri koritu z rožami, da bi ji pomagal. Tam pa ga zagleda Hop.
18:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
R: Kučej Marjan... Zabavni kviz Kdo bi vedel vam ponuja obilo zabave in zanimivih informacij. Dva kapetana se ob pomoči znanih gostov poskušata prebiti čez 12 zanimivih in nenavadnih vprašanj. Za vsak pravilni odgovor ekipa prejme 300 evrov, v finalnem vprašanju pa lahko ekipa svoj znesek podvoji, ali pa izgubi. Denar zmagovalne ekipe si razdelijo gledalci v studiu, vas pred malimi ekrani pa čaka obilo dobre zabave in novih, zanimivih informacij.
21:15
R: Krajnc Bojan... Bučke so zabavno informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Parodija na news kot si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc. Oddaja temelji na govornih imitacijah in sinhronizacijah že videnih posnetkov, ki s teksti Igorja Bračiča dobijo povsem drug pomen.

Voditelj je animirani lik Slavka Bobovnika, redakcijo sestavljajo še komentator Marcel Štefančič, poročevalka La Toya, politični analitik Matej Lahovnik, novinarka Mojca Mavec, voditelj športa Zmago Sagadin, Lorella Flego, voditeljica lahkih novic in Zoran Predin, ki bo spremljal volitve

Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Ana Tavčar Pirkovič, Renato Vindiš in Jasna Kuljaj. Za animacije skrbi programer Tadej Fius, Media Atlas, posnetke zbira Nataša Žunić, za zvočno podobo oddaje pa tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

21:45
I: Dencik David, Englert Alice, Ewen Leslie, Gwendoline Christie, Kidman Nicole, Moss Elisabeth; R: Campion Jane, Kleiman Ariel... Top Of The Lake: China Girl; Robin končno izve, kdo je dekle, ki so ga našli mrtvega v kovčku. Prepoznala ga je njena stranka Brett, ki je zaradi tega ves iz sebe. Robin in Miranda se pogovorita in Miranda ji pove, da jo skrbi za njenega otroka, ki ga nosi Mahlee, Robin pa ji razkrije, da Mahlee dela v bordelu Silk 41, in da ni študentka. Mary vpraša Pussa, kaj se je zgodilo s Cinnamon, Miranda pa z Robin in njunim šefom obišče posrednico, ki je delala na kliniki za umetne oploditve, vendar jo najdejo mrtvo.
22:50
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
23:05
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:25
The Duke Of Burgundy; Leto produkcije: 2014

Država: Velika Britanija

Žanr: drama

Režija: Peter Strickland

Scenarij: Peter Strickland

Igrajo: Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna, Monica Swinn, Eugenia Caruso


Film sledi intimnemu razmerju med premožno amatersko metuljarko Cynthio in njeno hišno gospodinjo Evelyn. Ko Cynthijine zahteve začenjajo dobivati sadomazohistični prizven, Evelyn ni več toliko njena služabnica kot domala spolna sužnja, ki se predaja Cynthijinemu vse bolj skrajnemu poniževanju.


S filmom, naslovljenem po redki vrsti metulja, ki prehaja od komičnega k nadrealističnemu, režiser Peter Strickland ponovno pokaže svoj razkošni dar za posredovanje bogatih čutnih filmskih izkušenj, ki se tukaj za povrh ponaša še z izvrstno, gotsko fotografijo in zapeljujočo glasbeno podlago. Nov izlet enega bolj vznemirljivih avtorjev na temno stran človeškega vedenja.

01:15
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:40
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
02:05
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
02:20
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
02:30
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
02:35
Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.
07:00
Živ žav
07:25
Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije. Z mamo Laro, očkom Tjažem in sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.
07:30
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:35
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:40
Ko Bibi najde jajce, niti najmanj ne pričakuje, da se bo iz njega izvalila majhna prisrčna zmajčica. Še bolj je presenečen, ko ga zmajčica pokliče: »Mami!« Bibi jo poskuša naučiti hoditi, jo nahraniti in jo celo poimenuje Marjetica. A kdo je njena prava mamica? To je ogromna zmajevka.
07:50
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Čušin Gregor, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:55
V Muljavi se pogosto zgodi kaj nenavadnega. Takrat vedno s kolesom prispejo na kraj dogodka trije prijatelji: Jani Miško, Franc Kokot in debeli Valdemar.
08:00
Niko, Betka in Nupi spoznajo, da je dobro preveriti, kakšno bo vreme, preden se odpraviš na plažo.
08:05
I: Emeršič Bojan, Fatur Mojca, Rupnik Ivan, Gruden Gregor, Svete Lojze, Čušin Gregor, Valič Dare, Belak Ljerka, Slapar Vesna, Cerar Barbara, Mihalj Boris, Guček Kristijan, Forte Primož, Toman Ajda, Zupanec Dunja; R: Jamnik Jaša... Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt. V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je oskreno navdušen nad čudeži narave.

Pa packajmo! - z vrtnim palčkom Primožem.

08:20
I: Toman Ajda, Puc Matej, Šef Blaž, Pirnat Primož, Funkl Mojca, Černe Damjana, Kopušar Jure, Zupančič Jana; R: Maurič Lazar Martina... Očka Lili prebere pravljico o gusarjih in Lili si zaželi, da bi bila tudi sama gusarka. V veliki vnemi pri iskanju zaklada za kamerada vzame kar Pingija, Gala pa prepusti Stanku. Ker pa se ne ujameta najbolje, Lili spozna, da je resnični zaklad pravi prijatelj – Gal.
08:25
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Vsa mladina se mrzlično pripravlja na tekmovanje v plavanju, teku in jahanju v gozdu. Tudi Gioconda bi rada tekmovala, a nima konja. Na srečo ukroti divjega Bliska in videti je, da bo zmagala v jahanju. Seveda Laura spet pokliče na pomoč Plinijo, ki ji pomaga ukrasti Bliska. Leonardo izumi žerjav, da reši Bliska in Giocondo iz brezna, Lorenzo pa s preprosto zvijačo upočasni Gottarda, tako da Leonardova ekipa spet zmaga.
08:40
I: Majer Maruša, Zupančič Jana, Šugman Jernej, Smrekar Ajda, Cavazza Sebastian, Pirnat Primož, Smolej Uroš, Šparovec Lotos Vincenc, Veselko Borut, Kahrimanović Babnik Asja; R: Milčinski Nana... Kalimero in prijatelji se pripravljajo na piknik na deželi. Vse so že zložili v prtljažnik gospoda Petelinška. Prav takrat pa Podganci oropajo banko in ukradejo Petelinškov avto, da z njim pobegnejo. Otroci se odpravijo na lov za ukradenim avtom.
08:50
I: Jarni Gašper, Drolc Veronika, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Fürst Uroš, Lorenci Minca; R: Jamnik Jaša... Nuška bi rada izrekla odličen urok za izginjanje, pa ji Knjiga urokov tega ne pusti. Zmajčija obišče Duhec, ki pa ga Nuška pomotoma začara. Ko Greta in Čuki ukradeta Knjigo urokov, se zdi, da Duhca sploh ne bo več mogla odčarati.
09:00
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
09:15
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
09:25
V čudoviti zeleni dolini Zelandije se lepega dne iz jajca izvali zmajček Tabaluga, zadnji zmaj na Zemlji. Ko iz noska prvič kihne dim, postanejo prebivalci Zelandije vznemirjeni: zmajev ogenj je edina stvar, ki se je boji Arktos, vladar Ledonije, sneženi mož z mrkim pogledom in prav posebno strastjo. Obožuje vse, kar je zmrznjeno, in sanja, kako bo v ledeno odejo vklenil ves svet. Najprej stegne kremplje po Zelandiji, ki meji na Ledonijo. Njeni prebivalci pa naj bi postali ledeni možici. Tabaluga se znajde v središču pozornosti. S pomočjo prijateljev reši deželo pred pohlepnim Arktosom. Vendar Ledonije, Arktosovega kraljestva, ne uniči. Arktosu razloži, da ima vsak svojo vlogo v naravnem krogu. Tudi Arktos jo ima, le da je nekoliko manjša, kot si sam domišlja. Svetu lahko vlada le nekaj mesecev v letu, v obdobju, ki mu pravimo zima.
09:55
I: Slakonja Klemen, Šugman Jernej, Emeršič Bojan, Gračner Nataša, Derganc Veselko Maša, Smolej Uroš, Pišek Tadej, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Le kdo zaupa zdravniku, ki je diplomiral na spletu? Ker je uspešno pozdravil Bena, hoče zdravnik Henk ozdraviti ves svet, začne pa pri svojih prijateljih. Ko Henkovi bolniki izgubijo potrpljenje, pa lizika na dan drži zdravnika stran.
10:10
I: Blossom Campbell, Osei-Bonsu Leroy, Radjou-Pujalte Wilson; R: Rycroft Rebecca... Jamillah & Aladdin; Sultanova hči ima rojstni dan. Vezir vsako leto priredi zabavo zanjo, nanjo pa povabi tudi nekaj meščanov. Kdor ji prinese primerno darilo, sme na zabavo. Tudi Aladin bi rad šel tja. Pri tem mu pomagata Džamila in Duh.
10:20
I: Blossom Campbell, Osei-Bonsu Leroy, Radjou-Pujalte Wilson; R: Rycroft Rebecca... Jamillah & Aladdin; Aladin na tržnici pomaga vedeževalcu Razinu. Na njegovi stojnici opazi čudovite zelene škornje. Toda ti škornji so nekaj posebnega. Čarovnica, ki ni smela na sultanovo zabavo, jih je uročila. Vsak, ki jih obuje, bo plesal do onemoglosti.

Toda Aladin jih kljub svarilu obuje.

10:50
R: Vokač Aleksandra... Ne samo, da se gluhi in slišeči ne slišita in zato težje sporazumevata, v njuni komunikaciji je tudi zrno strahu. Pravzaprav zadrege! Kako to zadrego in hkrati strah preseči, smo povprašali tako strokovnjake, ki se s tem ukvarjajo, kot tiste, ki so se s to oviro že srečali. Poleg tega smo odprli tudi vrata v svet novih tehnologij, ki gluhim, predvsem pa naglušnim, omogočajo večjo slišnost. Prisluhnimo tišini!
11:20
R: Pečenko Valentin... ALOJZIJ CVIKL: Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.
11:25
Nedelja Kristusa kralja je. Papež Frančišek je kot pripravo razglasil preteklo nedeljo za prvi svetovni dan ubogih. Posebno poslanico je naslovil: »Ne ljubimo z besedami, ampak z dejanji!« Koga najbolj ljubimo? Zaključujemo teden zaporov, začenjamo Teden Karitas. Z novim letom bo vodenje Slovenske Karitas prevzel Cveto Uršič. Migranti in begunci pa še vedno vznemirjajo naše srce. Tudi pomoč Afriki, o čemer nam bo povedal Etiopijec Estephanos Gebremeskel.

Na tradicionalnih Nikodemovih večerih so v Ljubljani govorili o stiskah mladih, kako jim pomagajo odkrivati poklicanost. Prihodnje leto bo v Vatikanu potekala sinoda mladih. Katehisti in katehistinje so na 40. študijskem posvetovanju v Ilirski Bistrici spregovorili o čustvih pri oznanjevanju. Na Vrhniki pa so pripravili večer z naslovom Preprečujemo zasvojenost, ali starši lahko vplivamo?

12:00
V začetku tedna je v Laškem potekal 32. tradicionalni posvet Kmetijske svetovalne službe Slovenije, na katerem so največ pozornosti namenili strokovnim izzivom sodobnega kmetijstva. Tretji petek v novembru v Sloveniji že nekaj let posvečamo slovenski hrani. Na ta dan so po slovenskih šolah, vrtcih in drugih javnih ustanovah že sedmo leto zapovrstjo pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. V sodelovanju s kmetijo Kranjec v Martjancih je KGZ Murska Sobota pripravil prikaz neprezimnih strniščnih dosevkov. Bili pa smo tudi pri letošnji kmetici leta, Karolini Dragici Črešnar iz Boharine na Pohorju. Vabljeni k ogledu!
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25
Nastopili bodo ansambli Naveza, Alpski kvintet, Tik-Tak, Helena Blagne, Mladi korenjaki ter Čuki. V četrtfinalu rubrike Družina poje tekmujeta družini Umek in Rožanc. Osrednji gost oddaje je baritonist Janez Per.
14:55
La Boum 2; LA BOUM 2

Francoski film, 1982

Režija: Claude Pinoteau / Scenarij: Daniele Thompson, Claude Pinoteau / Igrajo: Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Sophie Marceau

V nadaljevanju francoske mladinske uspešnice je Vic stara 15 let in pol in obiskuje srednjo šolo, kjer se kot vsako drugo dekle druži z najboljšo prijateljico. Njeni starši so spet skupaj, njena zaveznica in babica Poupette sanjari o poroki z dolgotrajnim fantom, Vic pa je še vedno samska. A ljubezen jo, prav tako kot vse člane njene družine, kljub temu dohiti. Na vrat na nos se zatreska v Phillipa, očarljivega mladeniča, s komer razmišlja o naslednjih pomembnih korakih v ljubezenskem življenju.

16:45
R: Kuclar Špela... Kino Fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentinčič.

17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
R: Vilar Mile... Igralec in režiser Boris Kobal, televizijska voditeljica in modna oblikovalka Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy Musič ter radijski in televizijski voditelj Janez Dolinar se bodo pridružili Jožetu za komentatorskim omizjem. Janez Dolinar bo na zofi obiskal še Bernardo in ji podrobneje predstavil letošnjo dobrodelno prireditev Klic dobrote. K Bernardi prideta tudi pevka Maja Keuc ter Karolina Črešnar, kmetica leta 2017. Z Jernejo Podbevšek Zhembrovskyy Musič in našo novinarko Ano Benkovič bodo obiskale njeno kmetijo in se tam lotile posebnih izzivov. Na glasbenem odru nam bo Maja Keuc predstavila svojo novo skladbo, spoznali pa bomo tudi nov operni trio Eroika Aromatika. Tudi to nedeljo sodelujte v naši nagradni igri in stavite na svojega favorita!
18:40
I: Jarni Gašper, Drolc Veronika, Veselko Borut, Smolej Uroš, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Fürst Uroš; R: Jamnik Jaša... Zmajči se sprašuje, kakšen zmaj sploh je. Ne zna leteti in tudi ognja ne bruha. Mogoče sploh ni pravi zmaj? Razmišlja, da bi mogoče lahko bil vilinec ali veverica. Ampak tudi kot veverica se slabo odreže. Kaj pa, če je škrat?
18:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
I: Echevarría Paula, Freire Cecilia, Giovanelli Miriam, Lastra Adrián, Millán Natalia, Sacristán Pepe, Silvestre Miguel Angel, Sánchez-Gijón Aitana; R: Pinillos David, Sedes Carlos... Velvet Iii.; 12. del: V zraku

V Velvetu čakajo novice z letališča. Mateo se odpelje na Barajas, vendar je zmeda prevelika in nihče ne ve nič. Tudi Sara Ortega ne ve, ali je letalo, ki je strmoglavilo v morje, njihovo. Ana v negotovosti prebedi noč ob telefonu. Odloči se, da bo na pomoč poklicala nekdanjega snubca, pilota Carlosa. Potrdi ji, da je Alberto oddal prtljago in da je bil med potniki. Ana se dokončno zlomi. Tudi Mateo ne more verjeti, da je za vedno izgubil prijatelja, ki mu je bil kot starejši brat. Na pogreb pridejo vsi, ki so ga imeli radi. Na koncu obreda Carlos dobi skrivnostno sporočilo.

21:25
R: Gačič Siniša... Pogosto se zgodi, da celo sami sebe ne razumemo, zato se ne gre čuditi, če nas ne razumejo drugi. Naša dejanja, misli in čutne zaznave usmerjajo naši možgani, ki so največja skrivnost vesoljstva. Nevrolog prof. dr. Zvezdan Pirtošek meni, da so tudi največji čudež vesoljstva. In ta čudež, možgani, so najmanj raziskani organ. V nekih drugih časih, so možgane močno povezovali z dušo človeka, zato so jih umetniki in znanstveniki secirali celo na skrivaj.

V skrivnosti možganov se bova podala s Prof. dr. Zvezdanom Pirtoškom. Kako se razvijajo možgani otroka, ki se razvija v telesu nadomestne matere? Ali to pomeni, da bo otrok, ki ga je donosila nadomestna mati, prevzel tudi del njenega čustvenega in razumskega sveta?

Se otroški možgani odzivajo enako, če skrbijo za pravega mačka ali pa mačka v aplikaciji?

22:20
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:30
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:45
R: Alma Lapajne... Potni list so ji med letoma 1968 in 1989 trikrat odvzeli. Preiskovali so jo, nadzorovali, pretepli so jo policaji in pripadniki tajnih služb. Bila je obtožena in kasneje na sodišču oproščena vsake krivde. Prejšnjemu režimu se je postavljala po robu v prepričanju, da socializem mora biti nekaj boljšega kot tisto, v čemer je živela. In nikoli ni pozabila, da se šele v nevzdržnem začne človek.

Kdo je ta ženska?

Svetlana Slapšak je antropologinja in doktorica antičnih študij. Rojena Beograjčanka, ki jo je akademska pot vodila po številnih evropskih in ameriških univerzah. Izjemna predavateljica. Nekdanja dekanka Fakultete za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Avtorica več kot petdesetih knjig. Z gibanjem »Tisoč žensk za mir« pa je bila nominirana za Nobelovo nagrado za mir.

V odsotnosti sistemskih rešitev vse sloni na posamezniku. Tudi zato, se dr. Svetlani Slapšak zastavlja vprašanje o tem, »kakšna je vloga intelektualca danes«. V dokumentarnem filmu protagonistka angažirano govori: o svobodi, o človekovih pravicah, o nacionalizmu, o demokraciji, o antropologiji spolov … Njen osrednji pripovedni tok pa je človeško dostojanstvo.

»Jaz sem postala upornica, ker sem brala dovolj dobre knjige pred tem.« To je sporočilo dr. Svetlane Slapšak, ki dobro ve, da je laž največje orožje. Konflikt med pametjo in neumnostjo, pa je največja tragedija izgubljenega časa in generacij.

Svetlana Slapšak je to, kar misli, dela, piše, govori. In nikoli to, kar drugi pričakujejo od nje, kar bi bilo zaželeno. Dokumentarni film Trojanke pa je poklon njeni neomajni in pokončni drži. Je zahvala ... Je resnica.

23:50
R: Klemen Premrl... Spremljali boste zanimiv in energičen koncert flamenco glasbo v izvedbi zasedbe Vito Marenče Flamenco Group. Zasedbo sestavljajo Vito Marenče (kitara, kompozicija), Jošt Drašler (bas), Andrej Tomažin (tolkala, cajon) in Nino Mureškič (tolkala). Gosta zasedbe sta slovenska plesalka Ana Pandur in španski plesalec Luis de Luis.
00:55
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:35
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
02:00
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
02:15
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
02:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
02:25
Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.