Arhiv novic

Cinemax priporočila za julij

V juliju na Cinemaxu gledamo blockbusterje, umetniške filme in kultne klasike. Filmski režiser Guy Ritchie je epsko akcijsko pustolovščino „Kralj Arthur: Legenda o meču“ začinil s svojim edinstvenim dinamičnim stilom. Na sporedu bo tudi zadnji del tridelne sage Takeshija Kitana, ki se odvija v japonskem podzemlju Nasilje: Zadnje poglavlje“. Film „Psihonauta“ je poln črnega humorja in govori o odraščanju v svetu, ki drvi v propad. Pripravite se tudi za čisto resnico o britanskem višjem sloju v seriji „Patrick Melrose“ z Benedictom Cumberbatchom v glavni vlogi. Cinemax prinaša tudi premiero druge sezone serije „Berlinski urad“, kot tudi zadnje dele serije „C.B. Strike“, ki temelji na romanih J. K. Rowling.

 


Premiere novi serij

 

Po priznani seriji romanov avtorja Edwarda St. Aubyna posneta serija „Patrick Melrose“ razkriva komično neslavno dno britanske družbene smetane. Patrick Melrose (Benedict Cumberbatch) prihaja iz privilegiranega okolja višjega razreda, a ga mučijo travme iz otroštva, ki jih je kot adolescent zdravil z različnimi mamili, po odvajanju zasvojenosti in moralni odrešitvi pa počasi prihaja k sebi. Benedict Cumberbatch ("Sherlock") je aristokratski, neznansko smešni plejboj, ki skuša premagati nerazrešeni spor z nasilnim očetom in materjo, ki si je molče zatiskala oči pred zlorabami v lastni družini. Televizijska saga "Patrick Melrose" je obenem surova drama in komična satira z romantičnim pridihom francoskega juga v šestdesetih letih, izprijenega New Yorka v osemdesetih in trezne Anglije na prelomu tisočletja. Serija prinaša enourno nadaljevanje za vsakega od petih romanov, v katerem predstavi nekaj zapletenih in napornih dni v Patrickovem življenju.
Premiera: 7. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Vsi deli so na voljo na HBO GO

 

„Berlinski urad II.“ (Berlin Station II) je sodobna vohunska drama v desetih enournih delih in spremlja Daniela Millerja (Richard Armitage), ki je pravkar prispel na ameriško postajo izpostave CIE v nemškem Berlinu. Meyer je na tajni nalogi: ugotoviti mora identiteto slavnega špiclja in žvižgača, ki se predstavlja kot "Thomas Shaw". Pod vodstvom prekaljenega veterana Hectorja DeJeana (Rhys Ifans) se Daniel sooča s surovim in nemirnim svetom operativca tajne službe: prebegi, izdaje, nenehna nevarnost in številne moralne dileme. Medtem ko se poglablja v temačen vohunski svet nemške prestolnice ter razkriva sledi o zaroti, ki vodijo nazaj v Washington, se Daniel sprašuje: je mogoče ostati zvest samemu sebi, potem ko si domovini služil v Berlinu?
Premiera: 21. julija ob 21.05 h na Cinemaxu
Vsi deli so na voljo na HBO GO


Premiere novih delov serije

 

„C. B. Strike“ (C.B. Strike) je kriminalna miniserija zasnovana po literarnih uspešnicah slavne J. K. Rowling, ki jih je napisala pod avtorskim psevdonimom "Robert Galbraith". Zgodba spremlja vojnega veterana Cormorana Strika (Tom Burke), ki zdaj kot zasebni detektiv s pomočjo požrtvovalne tajnice Robin Ellacott (Holliday Grainger) vodi majhno preiskovalno pisarno v ulici Denmark v Londonu. Čeprav so mu vojne izkušnje pustile fizične in duševne rane, ima Strike izjemne detektivske zmožnosti opazovanja in prav izkušnje nekdanjega vojaškega preiskovalca mu omogočajo, da se loteva reševanja zapletenih zločinov, ki jim policija ni bila kos.
Novi deli vsako soboto ob 21.05 h na Cinemaxu
Na voljo tudi na HBO GO

 


Nedeljske premiere

 

Priznani filmski ustvarjalec Guy Ritchie v svojem značilno dinamičnem vizualno-montažnem slogu na velika platna prinaša domišljijsko akcijsko pustolovščino epskih razsežnosti „Kralj Arthur: Legenda o meču“ (King Arthur: Legend of the sword), v kateri se loteva klasične legende o bajeslovnem meču – in mladega Arturja (Charlie Hunnam) spremlja na njegovi poti z ulic na položaj zakonitega prestolonaslednika. Ko so mu v otroštvu umorili očeta, njegov brat in Arthurjev stric Vortigern (Jude Law) prevzame prestol. Mladi Arthur je oropan dedne pravice in otroštva, ne da bi to sploh vedel. Odrašča med kriminalom in nevarnostmi ulice, a ko nekoč kot edini potegne iz kamna znameniti meč, se izkaže, da je legenda resnična. Njegovo življenje se zasuka na glavo in moral bo spoznati svojo pravo usodo – če mu je to všeč ali ne.
Premiera: 29. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Od 29. julija na voljo na HBO GO

 

Sloviti ameriški režiser Darren Arnofsky ("Pi", "Rekvijem za sanje", "Rokoborec", "Črni labod") se na velika platna vrača z nekonvencionalno srhljivko "Mati!" (Mother!), v kateri bo v simbolnih svetopisemskih prebliskih na preizkušnji ljubezensko razmerje neimenovanega poročenega para. Ko nepovabljeni gostje vstopijo v njun dom in ogrozijo mirno življenje para, se nenavadni dogodki kar vrstijo. V glavnih vlogah nastopita oskarjevca Jennifer Lawrence in Javier Bardem, za srhljivi zaplet v psihološki srhljivki o ljubezni, predanosti in žrtvovanju pa bosta tokrat poskrbela zvezdnika Michelle Pfeiffer in Ed Harris.
Premiera: 15. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Od 15. julija na voljo na HBO GO

 

"Nasilje: Zadnje poglavje" (Outrage Coda) je zaključek trilogije režiserja Takešija Kitana, ki se odvija v japonskem kriminalnem podzemlju, kjer vladajo hierarhija klanov, tekmovalne tolpe in brezčutni umori. Pet let po tistem, ko je preživel odločilno vojno med zločinskima rodbinama Sano in Hanabiši, nekdanji šef jakuz Otomo v Južni Koreji dela za g. Changa, slavnega operativca za urejanje kočljivih zadev, čigar vpliv sega tudi na Japonsko. Razmeroma nepomemben incident vnovič prinese napetosti med podjetjem Changa in mogočnim klanom Hanabiši. Konflikt je vse večji in naposled se izmakne nadzoru ter razplamti neizprosno igro moči med najvišjimi kastami rodbine Hanabiši. Nazadnje je v nevarnosti tudi Changovo življenje in predani Otomo se mora vrniti na Japonsko, da bi zbral nekdanjo tolpo in enkrat za vselej poravnal stare račune.
Premiera: 22. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Od 22. julija na voljo na HBO GO


Mad Max

 

V filmu „Ameriška bajka“ (American Fable) se je enajstletna Gitty izogibala kruti resničnosti o družinskih finančnih težavah in se zatekala v domišljijski svet, a je potem odkrila, da sta njen ljubljeni oče in brat ugrabila bogataša, da bi z odkupnino zanj rešila njihovo propadajočo kmetijo. Prisiljena se je soočiti z resnico. Gittyjina ljubezen do pravljic je kot nadstvarna in fantastična leča, skozi katero vidi svet in čuti lastno vest, ko je prisiljena izbirati med življenjem človeka in zvestobo svoji družini. Triler "Ameriška bajka" se v osemdesetih letih prejšnjega stoletja odvija na ameriškem podeželju, kjer junaška deklica živi v temačnem, včasih pa tudi čarobnem svetu.
Premiera: 13. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Od 13. julija na voljo tudi na HBO GO

 

Nenavadna komična grozljivka "Goloba" (Freehold, aka. 2 Pigeons) spremlja nepremičninskega agenta Husseina, ki postane žrtev nedobrodošlih potegavščin v lastnem domu. Eden od njegovih klientov, Orlan, ni najbolj navdušen nad tem, kako cinično se ga je nepremičninar znebil. Skrivaj se preseli v Husseinovo stanovanje, opreza naokrog in se izogiba razkritju – pri čemer je nadvse spreten. Husseinovo dekle Mel ne more ugotoviti, zakaj se njen fant tako čudno obnaša in ne ve, da so nenavadni dogodki posledica izmakljivega moškega, ki se skriva v njunem domovanju. Njegove ukane so čedalje bolj zlonamerne in Hussein mora dognati, kako ustaviti vsiljivca, preden mu bodo njegova dejanja povsem ušla iz rok.
Premiera: 6. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Od 6. julija na voljo tudi na HBO GO

 

V filmu „Psihonauta“ (Psiconautas (Aka. Birdboy: The Forgotten Children) najstnika Birdboy in Dinki izgubita starše v strašni naravni nesreči, ki je popolnoma opustošila njihov otok. Prijatelja sprva tolažita drug drugega, nazadnje pa se Birdboy umakne v gozd, kjer daleč od ljudi živi sam med žalovanjem in zanikanjem. Dinki je drugačna, sklene se odpraviti na nevarno potovanje, da bi našla boljši dom. Birdboy mora premagati svoje strahove, da bi se lahko pridružil Dinki na njeni pustolovščini in pri tem rešil tudi sebe. Film je posnet po stripovski zgodbi režiserja Alberta Vázqueza in je prejel špansko filmsko nagrado goya za najboljši animirani film. Animirani celovečerec "Psihonavta" prinaša temačno komično, vendar čudovito in navdihujočo zgodbo o odraščanju v svetu, ki propada.


Premiera: 20. julija ob 20.00 h na Cinemaxu
Od 20. julija na voljo tudi na HBO GO