Arhiv novic

HBO HD: Deklina zgodba, 2. sezona

Po knjižni predlogi klasičnega romana avtorice Margaret Atwood zgodba prinaša življenje v distopični družbi Gilead, totalitarnem režimu, ki je bil nekoč znan kot Združene države Amerike. V luči okoljske katastrofe in ob čedalje nižjem številu rojstev Gilead vodi sprevržena fundamentalistična vlada, ki se skuša z vojaško politiko "vrniti k tradicionalnim vrednotam". Kot ena redkih preostalih plodnih žensk je Offred (Elisabeth Moss) zaposlena kot dekla v gospodinjstvu Poveljnika in pripada kasti žensk, prisiljenih v spolno podrejenost v zadnjem obupanem poskusu režima, da bi vnovič poselili svet. V strašljivi družbi bližnje prihodnosti se mora Offred spretno prilagajati zahtevam Poveljnikov, se soočati z njihovimi krutimi ženami, domačimi sodelavkami in drugimi deklami. Vsakdo je lahko vohun za Gilead in Offred ima le en cilj: preživeti ter najti svojo hčer, ki so ji jo nekoč odvzeli.

 

Druga sezona z Emmyjem in Zlatim globusom nagrajene serije, podrobneje spremlja nosečnost Offred in njen boj, da bi še nerojenega otroka rešila pred grozotami Gileada. Teta Lydia vedno pravi: "Gilead je v tebi." Offred in vsi drugi liki se bodo tudi v drugi sezoni zoperstavljali – ali pa podlegali – tej temačni resnici.

 

V novi sezoni so glavne vloge odigrali Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley in Max Minghella.

 

Deklina zgodba (The Handmaid's Tale).

Prva dva dela bosta preko internetne storitve videa na zahtevo HBO GO, na voljo od 26. aprila, nato pa bo vsak četrtek v ponudbo prispel novi del.


Na HBO kanalu bo premiera 25. maja ob 20.00 h, nato pa bo vsak petek ob istem času predvajana nova epizoda.