Arhiv novic

Discovery Channel: Zlata mrzlica, 8. sezona


Razgreti spori, veliki novi stroji in še večji izzivi v osmi sezoni najbolj priljubljene Discoveryjeve serije Zlata mrzlica
Premiera v torek, 17. 10. ob 20.00, na Discovery Channelu


Na ekrane se vračajo se zlatokopi iz Discoveryjeve najbolj priljubljene serije Zlata mrzlica in to sezono bo rivalstvo med njimi doseglo povsem nove ravni. Bodo svoje širokoustenje lahko potrdili tudi v praksi? Dvourna premiera nove sezone ZLATE MRZLICE na spored Discoveryja prihaja v torek, 17. oktobra ob 20.00.


Še preden se sezona iskanja zlata začne, se Todd Hoffman in mladi Parker Schnabel dogovorita za dvoboj na terenu in stavita na kocko domala vse. Samozavestni Todd je trdno prepričan, da bo letos zlata na odmet in ga bo čakalo na vsakem vogalu. Če ne preseže svojega rekorda, bo Parkerju dolžan 100 unč (2,83 kg) zlata in 100.000 dolarjev.


Tekma na nož se lahko prične.


Po lanskem fiasku je ta dirka za rekordom za Todda še posebej tvegana. Lani je bil njegov cilj nakopati 5.000 unč zlata (cca. 142 kg), a so se sanje zanj in za njegovo ekipo razblinile že takoj na začetku sezone v Oregonu. Letos Todd in ekipa sezono otvarjajo v Koloradu, kjer se jim pridruži Toddov oče Jack in 18-letni sin Hunter. Letos Todd računa na to, da bo svoje vodstvene sposobnosti dokazal z upravljanjem kar treh izpostav naenkrat, česar v tej seriji ni uspelo še nikomur, niti najbolj izkušenim zlatokopom ne. Hunter se hitro želi postaviti na svoje noge in očeta prosi za napredovanje, da bi lahko avtonomno vodil svoj projekt. Bo kos vsem izzivom, ki jih operacija prinaša?


V Klondiku Parker spet sreča svojo zvesto ekipo in fantom skuša pojasniti razloge za visoko stavo s Hoffmanom. A to še zdaleč ni njegova edina skrb. Odpira se mu še fronta z lastnikom zemlje Tonyjem Beetsom, znanim tudi pod imenom “Viking”. Vsako leto mu Tony od dobička namreč pobere 2,3 milijona dolarjev, zato bi se Parker rad osamosvojil na novem terenu. Ne podcenjuje prav nikogar, saj se zaveda, da gre pri kopanju zlata tako za igro vztrajnosti in sreče. Najprej mora Parker ponovno usposobiti napravo za izpiranje, saj sta brez nje Todd in Tony že takoj na začetku v veliki prednosti.


In če ste se spraševali, stara sablja Tony Beets je še kar obseden z bagri. V prejšnji sezoni se je njegov načrt, da bi prenovil 75 let star bager, popolnoma izjalovil, a se “Viking” nikakor ne preda. Letos se bodo z družino lotili bagra številka 2, ki naj bi jim tokrat res pomagal hitreje priti do zlata. Tony je že vse pripravil, a mora prvo prepričati zakrknjenega šefa Sheamusa Christieja, da mu pomaga pri premikanju velike mrcine. Tudi Sheamus se še nikoli ni lotil 500-tonskega bagra.


Vedno novi sodelavci, nepričakovane težave s stroji in razgrete iskrice tekmovalnosti so tisto, kar daje Discoveryjevi uspešnici Zlata mrzlica edinstven pridih in kar vedno znova navduši gledalce. Tedensko primerjanje nakopane količine zlata naše iskalce zlata vedno znova spodbudi, da od sebe dajo čisto vse.