Arhiv novic

Wimbledon 2017 na Eurosportu


Eurosport pripravljen na igro asov v Wimbledonu

 

Letos bo teniški turnir v Wimbledonu, biser v naboru turnirjev za grand slam, V ŽIVO na voljo v največ državah in največ ljubiteljem tenisa doslej. Prvič v zgodovini bo namreč Eurosport wimbledonski turnir prenašal v kar 34 državah.

 

Poleg obširnega pokrivanja turnirja na Eurosportovih televizijskih programih bo na Eurosport Playerju v celoti in s katerega koli igrišča moč spremljati vse tekme, kar pomeni, da bodo ljubitelji tenisa v živo ali na zahtevo imeli na kateri koli napravi dostop do približno 250 UR neposrednih prenosov Wimbledona.

 

Eurosport je nedavno najavil tudi, da bo v tednu pred glavnim turnirjem v vseh 34 državah neposredno prenašal tudi kvalifikacijski turnir v Roehamptonu. Ta se začne v ponedeljek, 26. junija.

 

Prenose tekem z znamenitega kompleksa SW19 bodo v rokah vodilnega teniškega analitika na Eurosportu in sedemkratnega zmagovalca turnirjev za grand slam Matsa Wilandra, ki bo k pogovoru povabil tako zmagovalce kot tudi poražence turnirja. Poleg tega bo Mats v oddaji Mat's Day številnim oboževalcem tenisa v Evropi predstavljal poglobljeno sprotno analizo obračunov na igriščih.

 

V letu silovitih teniških presežkov je Eurosport januarja poročal o rekordni gledanosti finalnega obračuna na OP Avstralije. Dvoboj med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom si je ogledalo kar 20,7 milijonov ljudi, kar je absolutni rekord v gledanosti teniških dvobojev na Eurosportu in druga najbolj gledana športna prireditev na Eurosportu doslej. Prejšnji teden je Eurosport objavil tudi podatke o gledanosti letošnjega turnirja za Roland Garrosu, ki si ga je ogledalo 18 % več gledalcev kot leto dni prej.

Generalni direktor Eurosporta Peter Hutton: “Eurosportova strateška usmeritev je ta, da uporabnikom v vsakem trenutku in na vsaki napravi zagotavljamo vrhunske športne vsebine in informacije iz sveta športa.”

 

“Z razširitvijo pogodbe z organizacijo All-England Lawn Tennis Club so zdaj turnirji za grand slam na voljo na vseh naših platformah v vsaj 34 državah Evrope, zaradi česar je Eurosport edina prava izbira za vse tiste, ki si želijo kakovostnih prenosov vrhunskih teniški predstav.”

 

Eurosport bo turnir v Wimbledonu ekskluzivno prenašal v:
Azerbajdžanu, Belgiji, Bolgariji, Finski, Gruziji, na Madžarskem, v Islandiji, Kazahstanu, Kirgizistanu, na Nizozemskem, v Norveški, Romuniji, Rusiji, Švedski, Tadžikistanu, Turčiji, Turkmenistanu, Ukrajini in Uzbekistanu; pa v Estoniji, Latviji in Litvi razen ob nastopih domačih igralcev

 

in neekskluzivno v:
Albaniji, Armeniji, Belorusiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Kosovu, v Makedoniji, Moldaviji, Črni gori, Srbiji, Sloveniji in v Združenem kraljestvu (finale in dnevni pregled).