Arhiv novic

Tina Maze odslej v ekipi Eurosporta

 

Zvezdniški postavi Eurosportovih zimskošportnih legend se bo pri odštevanju do Pjongčanga letos pridružila tudi kraljica belih strmin Tina Maze, so danes sporočili z Eurosporta.


Na točki, ko nas do otvoritvene slovesnosti zimskih olimpijskih iger 2018 v Južni Koreji loči manj kot 500 dni, Tina Maze postaja del Eurosportove strokovne zasedbe, v kateri sta že trdno v sedlu trikratni dobitnik zlate olimpijske Michael Greis in legendarni poljski skakalec na smučeh Adam Malysz.


Naznanilo, ki ga berete, se je lahko zgodilo, ker se je Tina Maze odločila, da dokončno pospravi smučke v kot in konča svojo bogato smučarsko kariero. Športno pot bo najverjetneje sklenila na januarski postojanki svetovnega pokala v alpskem smučanju v Mariboru, ko bo navijačem še zadnjič pomahala v slovo.


Mazejeva bo na podlagi svojih bogatih tekmovalnih izkušenj gledalcem Eurosporta skozi pogovore z bivšimi športnimi kolegi pred tekmami in po njih omogočila vpogled v vse, kar se dogaja v glavah vrhunskih smučarjev v trenutkih, ki odločajo. Skozi celotno sezono bodo z njeno pomočjo gledalci deležni tudi neposrednih strokovnih analiz vsakokratne smučarske taktike in strateških odločitev.


Tina Maze: “Zelo sem zadovoljna, da sem zdaj del Eurosportove družine, predvsem pa čutim hvaležnost, da lahko nadaljujem svojo pot v športu, ki ga obožujem.”


“Sicer prav nič ne more nadomestiti adrenalina, ki te preplavi, ko tekmuješ na olimpijskih igrah ali tekmah svetovnega pokala, a to je zdaj sveže poglavje v mojem življenju, ki se ga zelo veselim. Iskreno upam, da bom navijačem tekmovalno mrzlico orisala iz čisto drugačnih vidikov.”


Junija 2015 je bil med Discovery Communications in Mednarodnim olimpijskim komitejem sklenjen dogovor, s katerim si je Eurosport zagotovil izključne televizijske in multimedijske pravice za 50 držav in regij na področju Evrope za naslednje štiri olimpijske igre, med katerimi sta tudi Pjongčang 2018 in Peking 2022.


Izvršni direktor Eurosporta Peter Hutton dodaja: “Pri Eurosportu smo zelo ponosni na to, da kot glavno medijsko stičišče zimskih športov pokrivamo svetovne pokale in svetovna prvenstva v vseh večjih zimskošportnih disciplinah. S prihodom Tine v našo strokovno ekipo smo pridobili najbolj kvalificirano osebo na planetu, da bo navijačem iz prve roke približala smučanje na vrhunski ravni.”


“Med stopnjevanjem napetosti pred zimskimi olimpijskimi igrami je sodelovanje s Tino za nas velikega pomena. Je oseba zavidljivega značaja, ki se nikoli ne boji izraziti svojega mnenja. Prepričan sem, da lahko v imenu čisto vseh sodelavcev na Eurosportu rečem, da že komaj čakamo na ustvarjanje skupne zgodbe s Tino v prihodnjih mesecih in letih.”


Otvoritev sezone FIS za svetovni pokal v alpskem smučanju v Söldnu ta konec tedna (sobota, 22. oktober) bo prvi v nizu prenosov, ki Eurosport dokončno utrjujejo v vlogi vodilnega medijskega ponudnika zimskih športov. Med oktobrom in aprilom bo Eurosport na svojih kanalih pripravil več kot 800 ur neposrednih prenosov in posnetkov dogajanja z vsakega prizorišča tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju, biatlonu in smučarskih skokih. Eurosport bo letošnjo sezono medijsko pokrival tudi 11 svetovnih prvenstev v vseh glavnih zimskošportnih disciplinah.


Za obogatitev smučarske akcije na ledenih strminah bo Eurosport vsak konec tedna pripravljal še tedenski magazin Wintersports Extra, ki bo vsakič ponudil strnjen pregled zimskošportnih vrhuncev preteklega tedna, naslednjih šest mesecev pa bodo v ospredju tudi dramatično elegantni obrati iz sveta umetnostnega drsanja, curlinga in hitrostnega drsanja