Arhiv novic

Cinemax in Cinemax 2 kanala sta se transformirala


Najboljši Izbor Vseh Žanrov – Filmski Strokovnjaki Izbirajo Za Filmofile

HBO Europe, vodilna premium televizijska mreža v Evropi, s ponosom najavlja novosti v svoji regionalni programski ponudbi Cinemax kanalov.
1. septembra sta Cinemax in Cinemax 2 postala karakterno različna filmska kanala, ki vsem zaljubljenim v svet filma skupaj prinašata najboljši izbor različnih žanrov – od filmskih uspešnic in znanih igralcev do nagrajenih in s strani kritikov pohvaljenih filmov iz celega sveta.
Vsak Cinemax kanal ponuja svojo lastno prepoznavno linijo programa, ki se predvaja 24 ur na dan brez reklamnih prekinitev.
Mainstream filmi vseh žanrov se bodo zdaj predvajali na Cinemaxu, medtem ko so filmi neodvisne produkcije, kultni filmi in festivalske senzacije glavni aduti programske ponudbe Cinemax 2 kanala.
Oba kanala imata tudi nov izgled in logotipe.

Cinemax – mainstream filmski kanal
Cinemax, mainstream kanal, prinaša ameriške in svetovne filme vseh žanrov – dinamične drame, komedijo, akcijo, avanturo, grozljivke, krimi, fantazijo in znanstveno-fantastične vsebine. Gledalci bodo lahko uživali v novih serijah, s poudarkom na premierah serij originalne Cinemax produkcije.
Cinemax programska ponudba je glede na dan v tednu namenjena točno določenim vsebinam:
• Ob nedeljah so na sporedu premiere velikih filmskih hitov
• Sobota prinaša premiere novih serij
• Petek je posvečen izbiri kultnih stvaritev in grozljivkam
• Ob sredah je čas za drame in trilerje

Cinemax 2 – art filmski kanal
Cinemax 2, umetniški kanal, ponuja velik izbor odličnih filmov evropskih in mednarodnih neodvisnih studiev, kultne filme in klasike današnjih dni. Gledalci bodo uživali ob nagrajenih vsebinah, festivalskih favoritih in mednarodno poznanih filmih pohvaljenih s strani kritikov. Velik poudarek v programski vsebini je na pronicljivih in inspirativnih dramah ter romantičnih filmih z izoblikovanimi podrobnostmi, ki se osredotočajo na življenjske zgodbe.
Cinemax 2 programska ponudba je glede na dan v tednu namenjena točno določenim vsebinam:
• Sobota prinaša glavno tedensko premiero
• Nedelja je posvečena internacionalnim filmom in svetovni kinematografiji
• Ob ponedeljkih so na sporedu kultni filmi in sodobne klasike
• Četrtek je posvečen nagrajenim serijam

Odprti vikend – Cinemax in Cinemax 2 bosta 10. in 11. septembra dostopna brezplačno
Večina operaterjev*, ki imajo v svoji ponudbi Cinemax in Cinemax 2, bo svojim uporabnikom 10. in 11. septembra omogočilo, da brezplačno gledajo preoblikovana Cinemax kanala.
V času odprtega vikenda, v soboto 10. septembra, bodo gledalci lahko gledali premiero nove Cinemax serije „Quarry“, ki temelji na priljubljenih knjižnih prodajnih uspešnicah Maxa Allana Collinsa. Logan Marshall-Green (“Spider-Man: Homecoming,” “Prometheus”) igra Maca Conwaya (Quarry), ki se po Vietnamu ponovno poskuša prilagoditi na normalno življenje. Medtem, ko se bori z vojnimi izkušnjami, se zaplete v mrežo umorov in korupcije. Izvršni producent in režiser vseh osmih delov je z Emmyem nagrajen Greg Yaitanes, ki je omenjeno nagrado prejel za Cinemax serijo “Banshee” in za serijo “House”.

V soboto bo Cinemax predstavil „Ashby“, z Mickeyem Rourkeom in Natom Wolffom v glavnih vlogah.
V nedeljo, 11. septembra, bodo gledalci lahko uživali v filmski premieri psihološkega trilerja „Privrženec“ („Partisan“) v katerem glavno vlogo igra Vincent Cassel, kot tudi v kriminalistični drami „Zbogom, punčka“ („Gone Baby Gone“) v kateri igrajo Ben Affleck, Morgan Freeman, Ed Harris in Michelle Monaghan.
Iz art ponudbe, ki jo med odprtim vikendom prinaša Cinemax 2, priporočamo premiere filmov „45 let“ („45 Years“; nominiran za Oscarja in Zlati Globus); „Dobrodušni velikan“ („Fusi“; nagrajen na Tribeca Filmskem Festivalu) in „Mandarine“ („Tangerines“; nominiran za Oscarja in Zlati Globus).
Bolj podroben spored vsebine, ki se bo predvajala med odprtim vikendom pošiljamo v prilogi.

*Seznam operaterjev, ki bodo svojim uporabnikom omogočili brezplačno gledanje Cinemax in Cinemax 2 kanala 10. in 11. septembra:
• Telemach (Total TV, DTH platform)
• CATV Selnica-Ruše
• Teleing
• SiOL
• T-2
• TOTAL TV
• SI.MOBIL