Arhiv novic

RTV Slovenija pridobila pravice za OI 2018 in 2020


Partnerstvo med RTV Slovenija in Discovery Communications Sloveniji zagotavlja široko medijsko pokritost olimpijskih iger

RTV Slovenija od Discovery Communications pridobila ekskluzivne pravice za prizemno oddajanje (free-to-air) Olimpijskih iger 2018 in 2020

Inovativna partnerstva so pomemben del Discoveryjeve strategije približevanja olimpijskih iger širokemu krogu gledalcev na več zaslonih kot kadar koli doslej

Tudi slovenski ljubitelji športa bodo na Eurosportu in njegovih digitalnih platformah lahko
ujeli vsak trenutek olimpijskih iger

Ljubljana, 30. avgust 2016 – Družba Discovery Communications in RTV Slovenija sta danes javnosti sporočili sklenitev dolgoročnega partnerstva, s katerim gledalcem v Sloveniji omogočata široko medijsko pokritost olimpijskih iger in spremljanje vseh najbolj razburljivih olimpijskih trenutkov na najrazličnejših platformah.

Pogodba med Radiotelevizijo Slovenija in Discovery Communications zajema obdobje olimpijskih iger v Pjongčangu leta 2018 in v Tokiu leta 2020. Slovenski gledalci bodo olimpijske igre tako lahko spremljali na Radioteleviziji Slovenija, poleg tega pa tudi na programih Eurosporta, prek njegovih digitalnih storitev ali na predvajalniku Eurosport Player.

Ta pridobitev bo k ogledu iger zagotovo pritegnila širok krog slovenskih ljubiteljev športa. Pogodba dodatno potrjuje tudi zavezo mreže Discovery Communications, ki uporabnikom jamči bogato gledalsko izkušnjo in jim daje možnost, da športne vsebine spremljajo na vsakem koraku, na kateri koli napravi in kakor koli jim to ustreza – na prizemnih ali plačljivih TV programih in tudi na digitalnih platformah.

RTV Slovenija je od družbe Discovery Communications za Olimpijske igre 2018 in 2020 pridobila izključne televizijske pravice, neizključne radijske pravice za prizemno oddajanje, izbrane digitalne pravice za vsebine, ki jih predvaja na svojih standardnih TV programih, in pravice za predvajanje posnetkov med informativnimi oddajami, ki sledijo prenosom dogodkov v živo. Pravice za prenose celotnih olimpijskih iger na plačljivih TV programih in prek digitalnih storitev bo še naprej obdržal Eurosport.

Kasia Kieli, predsednica in generalna direktorica družbe Discovery Networks na področju držav Srednje, Vzhodne Evrope, Bližnjega Vzhoda in Afrike:
"Pogodba z RTV Slovenija pomeni pomemben korak naprej pri doseganju našega osnovnega cilja. Ta je preprosto v tem, da celovito olimpijsko izkušnjo omogočimo več gledalcem in na več zaslonih kot kadar koli doslej. Slovenski ljubitelji in ljubiteljice športa bodo deležni vsakega trenutka olimpijske vročice tako na javni radioteleviziji kot tudi na različnih Eurosportovih platformah. Predvsem je novo to, da bodo igre lahko spremljali kjer koli in kadar koli glede na svoje preference in časovne omejitve."

Po podpisu pogodbe je mag. Marko Filli, v. d. generalnega direktorja RTV Slovenija, povedal: “Letošnje olimpijske igre so nas ponovno navduševale z uspehi slovenskih športnikov. Kot že tolikokrat doslej so dokazali, da le predanost, osredotočenost in trdo delo, seveda pa tudi kanček sreče, pomenijo pot do uresničitve zastavljenih ciljev. Enakim ciljem in vrednotam sledimo tudi na RTV Slovenija. Veseli me, da bomo naše športnike lahko na njihovi poti spremljali tudi v naslednjem štiriletnem obdobju, saj je RTV Slovenija pred kratkim podpisala pogodbo z Discovery Communications za pridobitev pravic za olimpijske igre 2018 in 2020. To pomeni nadaljevanje uresničevanja poslanstva javnega zavoda RTV Slovenija, ki je v zagotavljanju in ustvarjanju primernih programskih vsebin za naše gledalce, poslušalce in uporabnike spletne strani, kamor olimpijske igre vsekakor sodijo.”

Victoria Davies, podpredsednica družbe in predsednica uprave pri Discovery Communications na področju Srednje in Vzhodne Evrope:
"Vemo, da je Slovenija dežela športnih navdušencev, ki svoje junake tudi na olimpijskih igrah vedno spremljajo srčno in zavzeto. Naše sodelovanje spaja dolgoletno tradicijo odličnih prenosov olimpijskih iger, ki jo goji RTV Slovenija, in čudovito upovedovanje olimpijskih zgodb, ki ga na vseh svojih kanalih ustvarja Eurosport. Na ta način bodo gledalci RTV Slovenija in Eurosporta olimpijsko pot svojih športnih junakov lahko videli še bolj od blizu."

Medijsko partnerstvo med RTV Slovenija in Discovery Communications izhaja iz dogovora med Discovery Communications in Mednarodnim olimpijskim komitejem, ki je bil sklenjen junija lani in zajema multimedijske pravice za 50 držav in regij na področju Evrope za OI med letoma 2018 in 2024.

Discovery je doslej sklenil podlicenčne pogodbe za olimpijske igre v omenjenem obdobju prek partnerskih pogodb z nacionalnimi medijskimi ponudniki v Avstriji (ORF), Veliki Britaniji (BBC), Švici (SRG SSER) in Slovaški (RTVS), na Hrvaškem (HRT), Češkem (Ceska Televize), Finskem (YLE), Irskem (RTE), Madžarskem (MTVA) in Nizozemskem (NOS). Vsako od desetih partnerstev je posebej prilagojeno značilnostim posameznega medijskega trga.