Arhiv novic

Animal Planet HD: priporočila za november

 

Houstonski veterinarji
Od petka, 8. novembra, ob 18.15

Veterinarji in najboljši prijatelji dr. Blue, dr. Lavigne in dr. Ross v teksaškem Houstonu skupaj vodijo veterinarsko bolnišnico in zavetišče. Fantje so pripravljeni na vse mogoče in vsak njihov pacient, pa naj bo prekrit z dlako, perjem ali luskami, je deležen prvovrstne oskrbe. V njihovi bolnišnici so glavne zvezde živali. V tej sezoni bo dr. Blue zdravil francoskega buldoga z zelo vokalnimi dihalnimi težavami, dr. Ross bo pomagal zasoplemu morskemu prašičku, pritlikav pujs z ostrimi zobmi bo skušal obračunati z dr. Bluejem, nek jež pa bo morda moral spremeniti svojo dieto. Vse pa se vendarle ne bo vrtelo samo okoli dela, saj se bodo člani ekipe pomerili v prav posebnih igrah.


Amanda priskoči na pomoč
Od srede, 13. novembra, ob 19.10

Junaška reševalka živali Amanda Giese v tej ganljivi seriji nadaljuje svojo misijo reševanja psov, ki so bodisi neželeni ali pa imajo posebne potrebe. S pomočjo svoje družine - tako človeške kot kosmate - na svojem domu na podeželju v zvezni državi Washington vodi center za rehabilitacijo in reševanje živali Panda Paws Rescue, kjer skrbi za živali, ki si zaslužijo drugo priložnost. V tej sezoni bo oskrbe potreben njen kavalir kralja Karla po imenu Groot, ki ima nevrološke težave, zaradi katerih dnevno doživlja napade. V zavetišče prispeta tudi mladiček pitbula z zlomljeno čeljustjo in mladiček dalmatinca s poškodovanim očesom, pritlikavi šnavcer Professor Clovis potrebuje preiskavo jeter, zaradi česar bo morda potreboval operacijo, ekipa pa bo iz rok osebe, ki doma kopiči živali, rešila drobnega psička s težavami z vidom. Nobena žival ne živi predaleč, da je Amanda ne bi rešila, pa naj živi v Kaliforniji, Portoriku ali na Havajih. Primeri, ki so za druge izgubljeni in v katerih ne vidijo nobenega upanja, Amanda vidi priložnost in žival, ki si zasluži ljubezen.


Pitbuli in bivši kaznjenci
Od torka, 19. novembra, ob 18.15

Tia Torres verjame, da si vsak zasluži drugo priložnost, zato v New Orleansu vodi zavetišče Villalobos, ki je največja institucija za reševanje pitbulov v ZDA. Ob pomoči svoje družine in predane ekipe se neumorno trudi spremeniti stereotipe o pitbulih, bivšim kaznjencem pa ponuja priložnost za nov začetek v vlogi zaposlenih in prostovoljcev. Primeri reševanja psov v tej sezoni bodo tako za družino kot zavetišče eni največjih, a obenem tudi najbolj dragocenih izzivov doslej. V zraku bo ljubezen, saj se Tiin sin Kanani in njegova zaročenka M2 pripravljata na poroko, Lizzy se bo lotila težavnega nočnega reševanja potepuškega psa, star prijatelj iz televizijske ekipe pa bo posvojil novega družinskega člana. Za noč čarovnic pa v Villalobosu pripravljajo srhljivo zabavo v maskah, s katero bodo zbirali sredstva za pse.


Izumrli ali živi
Od ponedeljka, 25. novembra, ob 18.15

Kaj če izumrle živali niso zares izumrle? Metode za razglasitev neke vrste za izumrlo niso tako nezmotljive, ko si morda mislimo. Obstajajo dokazi, da nekatere od izumrlih živali še živijo v divjini, pa najsi gre za pričevanja očividcev ali fotografije zadnjih znanih primerkov. Živalski biolog in pustolovec Forrest Gallante s pomočjo najsodobnejše tehnologije prečesava planet v upanju, da bo našel vrste, ki jih je svet prenehal iskati. Strasten ljubitelj in poznavalec živali se spopada z odročnimi in pogosto tudi nevarnimi okolji, v katerih išče dokaze in priče, s pomočjo katerih bi lahko odkril bitja, ki so jih pomotoma razglasili za izumrla. Oborožen s podatki in namigi si želi dokazati nepredstavljivo in svoj glas posoditi vrstam, nad katerimi je svet obupal.