Izberite kategorijo:

Trenutno na sporedu

SLO 117:25Male sive celice: OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Šmarjeta, kviz
V 30. oddaji se za zadnji stol v finalu borijo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Matija, Jan in Luka iz OŠ Šmarjeta (vijolični), v Hitrih lončkih pa Maks, Benjamin in Lara iz OŠ Toma Brejca Kamnik in Aljaž, Lovro in Tian iz OŠ Radlje ob Dravi. Že v Hitrih celicah je precej napeto, vse pa se tudi lepo rima. Med vprašanji tekmovalci obiščejo Azijo in Arktiko, pomagajo racam, da ne zmrznejo, in nam zaželijo lahko noč. V labirintu jih odnese na Mars in zamesijo testo, žepnine pa ne zaslužijo dovolj. Odgovor, za koga je odločilno zadnje vprašanje in čigavi možgani so si izmislili magento, dobite v Malih sivih celicah.



Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

POP TV17:25Mentalist, 2011
I: Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang, Owain Yeoman, Amanda Righetti... Mentalist IV.
sezona 4, epizoda 21
ZDA

Jane in ostali preiskujejo umor Archieja Blooma, ki ga je nekdo umoril pred kabaretskim klubom, v katerem nastopajo moški, preoblečeni v ženske. Izkaže se, da je bil Archie žrtev nasilja: doma ga je pretepal njegov nasilni oče, v ljubezenskem razmerju je trpel zaradi svojega nasilnega ljubimca, ki je preprodajal droge, v službi pa je bil tarča nasilnega sodelavca Ricka. Vsi trije so seveda tudi glavni osumljenci, toda Glenda, glavna pevka v klubu, trdi, da je Archieja tik pred njegovo smrtjo videla s povsem drugim moškim......IMDb ocena: 8.2/10

SLO 216:35Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja, pon.
Zaslužni prof. dr. Franc Lobnik je znanstvenik, ki je svoje življenjsko delo posvetil pedologiji. Je ustanovitelj Centra za proučevanje tal in varstva okolja, njegova bibliografija šteje več kot 820 objavljenih enot. Dejan Horvat je že dvajset let duhovnik v Gornjih Petrovcih in Markovcih na Goričkem. Ob poklicnem delu je zelo povezan tudi z naravo, ki jo s trudom in predanostjo obdeluje. Pred zaraščanjem rešuje okoli 100 ha kmetijskih površin, redi konje, krave dojilje, vzorno skrbi za župnijski gozd in čebelari. Predstavljamo še sodobno rejo perutnine na kmetiji Rodošek v Desencih.
Kanal A16:55Alarm za Kobro 11, 2016
I: Erdogan Atalay, Daniel Roesner, Katja Woywood, Katrin Heß, Gizem Emre... Alarm for Cobra 11 XXII.
sezona 22, epizoda 9
Nemčija

Pred županskimi volitvami začne naraščati napetost zaradi incidentov, ki so izbruhnili med kandidati. Jennyjin oče Martin velja za favorita, toda ima tudi veliko nasprotnikov. Ko Martinov avto uniči eksplozija, se Jenny zave, da je njen oče v smrtni nevarnosti. Semir in Paul začneta iskati njegove nasprotnike in kmalu odkrijeta, da Martin čuva temno skrivnost, ki bi ga lahko stala življenja.

Planet TV HD16:58Tri sestre, 2022
Three Sisters I (Üç Kiz Kardeş I)
sezona 1, epizoda 122
Turčija

Somer pričaka Turkan pred vrati Sevilayine hiše in ponori, ker mu je zamolčala tako veliko skrivnost. Noče poslušati njenega pojasnila. Turkan se obupana zateče k teti. Feride ne ve, da bo teta Nesrin huda na Donus, ker se je zagovorila, da je spoznala Deryo in njenega fanta Mustafo v Ayvaliku.

HTV 117:37Kod nas doma
U goste nam dolazi zadarska glazbenica, ali i sjajna slikarica Marina Tomašević. Doznali smo pobjednike 13. sezone showa Zvijezde pjevaju, to su Igor Barberić i Ivana Kindl. Pratili smo kako je subotnje veliko finale izgledalo iza scene.

Ovogodišnji izvođači Eurosonga, među kojima je i naš Baby Lasagna, dočekani su jučer poslijepodne na famoznom tirkiznom tepihu u švedskom Malmöu. Donosimo pregled najzanimljivijih detalja.


Voditeljica: Barbara Kolar

Redateljica: Kamelija Čančarević

Scenarist i urednik: Matko Bušelić.

HTV 217:19Stadion
Tjedni pregled najjačih europskih nogometnih liga, kao i manjih nacionalnih prvenstava, te druge aktualne sportske teme.
Star17:10Hawaii Five-0, 2018
I: Alex O'Loughlin (Steve McGarrett), Scott Caan (Danny Williams), Taylor Wily (Kamekona), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kono Kalakaua), Chi McBride (Lou Grover), Dennis Chun (Sgt. Duke Lukela), Masi Oka (Max Bergman), Jorge Garcia (Jerry Ortega), Ian Anthony Dale (Adam Noshimuri), Kimee Balmilero (Dr. Noelani Cunha), Meaghan Rath (Tani Rey), Alex O'Loughlin... Hawaii Five-0

sezona 9, epizoda 25
Steve McGarrett se vrne na O'ahu, da bi našel očetovega morilca. Guverner mu da priložnost, da lahko vodi čisto svojo enoto. ......IMDb ocena: 7.3/10

Eurosport 1HD17:14Kolesarstvo: Etapa 3 La Montonera, Giro dItalia v živo
2002170.
Eurosport 2 HD16:55Plezanje: SP, Solt Lejk Siti, balvani (ž), Finale, pon.
SK 1 HD17:30Nogomet: EON NextGen: Brinje - Olimpija, v živo
Vabljeni k ogledu EON NextGena, mladinskega državnega prvenstva U-19. Osrednji pokrovitelj tega tekmovanja je Telemach.
SK 316:45Nogomet: Bolgarska liga: Slavia - Arda, v živo
Od leta 1948 se bolgarski klubi v nogometni ligi spopadajo za naslov najboljšega. Trenutno v ligi nastopa 14 klubov, ki se borijo za prvo mesto in nastop v kvalifikacijah Lige prvakov.
Discovery17:00Trgovci automobilima, 2014
Wheeler Dealers: Alfa Romeo Alfasud; sezona 12, epizoda 12

Avtomobilistični legendi Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri, saj bosta na izjemno tekmovalni zahodni obali ZDA odprla svojo delavnico.

AXN Adria17:05Profiliranje VI., 2015
I: Jean-Michel Martial, Raphaël Ferret, Philippe Bas, Valérie Dashwood, Odile Vuillemin, Juliette Roudet, Diane Dassigny, Sophie de Fürst, Guillaume Cramoisan, Fanie Zanini, Nathan Georgelin... Profilage
sezona 6, epizoda 10

....Chloé Saint-Laurent is a profiler and works with a police team to solve murders in Paris. She's very sweet, she wears very colored clothes and a huge yellow bag. She looks like a little girl who needs a doll, but she's very smart and a very good profiler. Step by step, she fits in the team and her colleagues, very reserved at first, become her best friends......IMDb ocena: 7.5/10

Cinemax16:46Jane, 2022
I: Madelaine Petsch, Chloe Bailey, Melissa Leo, Chloe Yu, Nina Bloomgarden... Jane (2022), ZDA.....Ambiciozna maturantka Olivia, ki jo zavrnejo na fakulteti, doživlja zastrašujoče napade panike. V poskusu, da bi si povrnila nekaj nadzora, se spusti v divjo dirko, ki jo spodbujajo družbena omrežja, proti tistim, ki stojijo na poti do uspeha.

.... IMDb ocena: 4.9/10

Cinemax 217:15Umberto D., 1952
I: Carlo Battisti, Maria Pia Casilio, Lina Gennari, Ileana Simova, Elena Rea... Umberto D., Italija.....Starejši upokojenec si prizadeva preživeti med povojnim gospodarskim okrevanjem Italije. Sam z zvestim psom Flikejem se trudi ohraniti dostojanstvo.

.... IMDb ocena: 8.2/10

NOVA TV17:30IN magazin
Među brojnim zabavnim formatima Nove TV jedan od dugovječnijih je upravo popularan IN magazin kojeg pratimo od početka 2009., a nastaje pod uredničkom palicom glavne urednice Ivane Mandić.
Discovery Science16:02Space Launch: Splashdown, 2020
Space Launch: Splashdown: NASA and SpaceX launch the first crewed mission from U.S. soil in almost ten years. Behind the scenes coverage of the SpaceX Dragon Capsule water landing.
Discovery17:00Trgovci automobilima, 2014
Wheeler Dealers: Alfa Romeo Alfasud; sezona 12, epizoda 12

Avtomobilistični legendi Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri, saj bosta na izjemno tekmovalni zahodni obali ZDA odprla svojo delavnico.

Star Crime17:00Smrt v raju, 2022
I: Elizabeth Bourgine (Catherine Bordey), Danny John-Jules (Officer Dwayne Myers), Don Warrington (Commissioner Selwyn Patterson), Tobi Bakare (Officer J.P. Hooper), Joséphine Jobert (DS Florence Cassell), Kris Marshall (DI Humphrey Goodman), Ardal O'Hanlon (DI Jack Mooney), Gary Carr (Officer Fidel Best), Ben Miller (DI Richard Poole), Ralf Little (DI Neville Parker), Danny John-Jules; R: Richard Signy... Death in Paradise

sezona 12, epizoda 7
Detektiv Neville Parker mora na rajskem otoku Saint Marie razvozlati še več zločinov. Prvi je smrt znanega astronoma. Potem umre član skupine, ki se pripravlja na apokalipso. Pride tudi do skrivnostnega umora na ladji in preprostega umora na domu......IMDb ocena: 7.8/10

Star Life17:35Reci mi Kat, 2022
I: Mayim Bialik (Kat), Swoosie Kurtz (Sheila), Leslie Jordan (Phil), Kyla Pratt (Randi), Cheyenne Jackson (Max), Julian Gant (Carter), Schuyler Helford (Brigitte), Christopher Rivas (Oscar), Lamorne Morris (Daniel), Tim Bagley (Wyatt), Vanessa Lachey (Tara); R: Anthony Rich... Call Me Kat

sezona 3, epizoda 19
Letos se bo Kat znašla v mnogih težavah in se z njimi spoprijela, kot se zna samo ona - z veseljem, smehom in pozitivnostjo......IMDb ocena: 5.1/10

HBO 217:35Primer božičnega diamanta, 2022
I: William Baldwin, Kelly Daly, Dey Young, Tryphena Wade, Margie Mays... The Case Of The Christmas Diamond, ZDA.....Andy je nenadoma obtožena kraje, ko iz zapuščine njenega bogatega prijatelja nenadoma izgine več milijonov vreden diamant. S pomočjo slavnega avtorja detektivskih zgodb mora Andy med druščino bogatih gostov najti pravega krivca.

.... IMDb ocena: 5.3/10

HBO17:12Vem, kako dihaš, 2023
I: Jasna Djuricic, Lazar Dragojevic, Ermin Bravo, Mirvad Kuric, Jelena Kordic Kuret... I Know Your Soul...S1E4, BA.....Nevena si neumorno prizadeva pripraviti tožbo proti Armanu. Ve, da bo imel še naprej vpliv na dekleta, ki so sklenila pričati proti njemu. Prijateljica Amra prepriča Neveno, da se udeleži srednješolskega srečanja. Ob ponovnem snidenju se zbudijo stara čustva, ko Nevena sreča Saša, fanta iz svoje mladosti. Vendar se hitro vrne v resničnost, kjer mora nadaljevati boj proti sistemu, ki skuša zaščititi Armana in njemu podobne. Med sojenjem se ne pojavi nobeno od deklet, ki so privolila pričati, razen enega, vendar to ni dovolj za obsodbo. Arman zmagoslavno odkoraka s sodišča.

Zadnji primer tožilke in matere samohranilke Nevene se odvije v neposredni bližini, ko neki najstnik iz šole njenega sina stori samomor. Nevena kmalu izve, da šola morda prikriva zlorabe med učenci in da je mogoče tudi njen sin eden izmed nasilnežev.

Viasat History16:35Izgubljeni zvitki Vezuva, 2023
The Lost Scrolls of Vesuvius
Združeno kraljestvo, dokumentarec, 2023


Spremljajte velik znanstveni podvig profesorja Brenta Sealesa, ki poskuša kot prvi človek v skoraj 2.000 letih razvozlati starodavne zvitke, najdene v Herkulaneju.
Odkrivamo revolucionarno znanost, ki je v pomoč računalniškemu znanstveniku, profesorju Brentu Sealesu, medtem ko poskuša razvozlati na stotine karboniziranih starodavnih zvitkov, ki so jih odkrili na arheološkem najdišču Herkulaneju v Italiji. Zvitke, ki so zogleneli ob izbruhu Vezuva leta 79 n. št., so odkrili med izkopavanji v 18. stoletju. Številni strokovnjaki verjamejo, da vsebujejo dela starodavne literature, filozofije in zgodovine, ki so bila do sedaj izgubljena. Ljudje že zadnjih 250 let skušajo odkriti izgubljeno starodavno modrost, skrito v zvitkih, toda ti so tako krhki, da se ob vsakem poskusu odpiranja zdrobijo v prah. Odkrivamo, kako je strokovnjakom uspelo identificirati do sedaj izgubljena starodavna dela iz poškodovanih fragmentov, preden Brent razkrije svoje osupljive rezultate.

AMC15:40Flyboys
I: James Franco, Scott Hazell, Mac McDonald, Philip Winchester, Todd Boyce, Karen Ford, Ruth Bradley, Abdul Salis, Jean-Philippe Écoffey, Tim Pigott-Smith, Tyler Labine, Gail Downey, Jean Reno, Jennifer Decker... Flyboys

Pustolovščine eskadrile Lafayette, mladih Američanov, ki so se prostovoljno prijavili v francosko vojsko, preden so ZDA vstopile v prvo svetovno vojno. Tako so postali prvi bvojni piloti v državi......IMDb ocena: 6.5/10

National Geographic17:00Gordon Ramsay: Neraziskano, končni obračun, 2021
Gordon Ramsay: Uncharted Showdown

sezona 1, epizoda 2
Na epskem popotovanju po razgibani pokrajini v Walesu Gordon leti po zraku, privezan na helikopter, lovi ribe iz majhnega čolna, pokusi sir, staran v rudniku, in v morju nabira alge.

3 SAT17:01Wildes Griechenland - Der unbekannte Norden (1/2), 2019
AT

Weiß und unberührt breitet sich eine Schneedecke unter dem stahlblauen Himmel aus. Die Bergspitzen des Winter-Wunderlands sind bis 3.000 Meter hoch, doch die Gipfel befinden sich aber nicht in den Alpen oder in Skandinavien, sondern in Griechenland.

Travel17:00Muzejske skrivnosti, 2015
Mysteries At The Museum: First Female Aviator And More; sezona 8, epizoda 8

Don išče najbolj nenavadne in zanimive ostaline preteklosti in dovršene artefakte. Vsak predmet v sebi nosi zgodbo in skrivnost, ki čaka, da jo razkrijemo.

TV 100017:00Mali vohuni, 2001
I: Antonio Banderas, Carla Gugino, Alan Cumming, Alexa Vega, Daryl Sabara; R: Robert Rodriguez...
Spy Kids

Carmen in Juniju se ni niti sanjalo, da sta bila njuna starša nekoč tajna agenta. A ko izgine več nekdanjih sodelavcev, morata starša spet v akcijo. V glavni vlogi blesti Antonio Banderas......IMDb ocena: 5.6/10

DIVA16:55Bolničarji, 2022
Enfermeras
sezona 2, epizoda 82
Danilo obvesti Mónico, da ne bo nehala skrbeti za Eliso.
Viasat Nature17:25Rečne pošasti, 2011
River Monsters
sezona 4, epizoda 4
Združeno kraljestvo, dokumentarna serija, 2011

Wade se vrne v Indijo, da bi raziskal svežo serijo napadov, a se njegovi načrti po ulovu pošasti izjalovijo, ko ga lokalni prebivalci opozorijo, da gre za sveto žival in bo preklet, če se je dotakne.
Ekstremni ribič Jeremy Wade je na lovu za sladkovodno ribo z apetitom po človeškem mesu. Jeremy s pomočjo forenzičnih metod predstavi, kako so te rečne pošasti zasnovane za ubijanje.
Obsesivni trnkar Jeremy Wade nadaljuje z obiskovanjem najbolj odročnih predelov sveta v lovu za sladkovodnimi pošastmi. Spremljajte Jeremyjeve avanture na lovu za orjaško ribo, ki jo v Mongoliji smatrajo bolj za legendo kot za dejstvo; ruskim plenilcem, ki tehta tudi več kot tono in meri več kot pet metrov v dolžino; ter nevidnim plenilcem, ki je zvlekel številne ribiče v njihovo smrt. Jeremy prav tako prejme poročila o videnju prazgodovinske pošasti v Združenih državah Amerike.

Viasat Explore17:15Avstralski lovci na jastoge, 2023
Aussie Lobster Hunters
sezona 4, epizoda 3
Avstralija, dokumentarna serija, 2023

Snoddy prejme mikavno ponudbo, Squizzyjeva nesreča gre od slabega na slabše, Brycu pa grozi polom, če se mu kmalu ne nasmehne sreča.
Serija 'Avstralski lovci na jastoge' spremlja resnično dramo šestih ladijskih kapitanov, ko ti tvegajo prav vse na lovu za najbolj cenjeno morsko poslastico na svetu.
Spet so z nami kapitan Squizzy, Snoddy, Bryce in njihove posadke v že 4. sezoni oddaje. Ti skiperji so najbolj zagrizeni avstralski lovci na jastoge, ki prežijo na cenjenega tasmanskega jastoga. Vsi trije delajo neprestano, da bi presegli drug drugega in nič jim ni pretežko, da bi držali korak z povpraševanjem strank. Squizzy se sooča s strašno smolo in na koncu nastavi past enemu od svojih konkurentov; Bryceu uspe ostati v prednosti, a na račun prijateljstev; Snoddy pa tvega tako svoje plovilo kot svoje preživetje, ko na čelo postavi svojega najstniškega sina.

Viasat History16:35Izgubljeni zvitki Vezuva, 2023
The Lost Scrolls of Vesuvius
Združeno kraljestvo, dokumentarec, 2023


Spremljajte velik znanstveni podvig profesorja Brenta Sealesa, ki poskuša kot prvi človek v skoraj 2.000 letih razvozlati starodavne zvitke, najdene v Herkulaneju.
Odkrivamo revolucionarno znanost, ki je v pomoč računalniškemu znanstveniku, profesorju Brentu Sealesu, medtem ko poskuša razvozlati na stotine karboniziranih starodavnih zvitkov, ki so jih odkrili na arheološkem najdišču Herkulaneju v Italiji. Zvitke, ki so zogleneli ob izbruhu Vezuva leta 79 n. št., so odkrili med izkopavanji v 18. stoletju. Številni strokovnjaki verjamejo, da vsebujejo dela starodavne literature, filozofije in zgodovine, ki so bila do sedaj izgubljena. Ljudje že zadnjih 250 let skušajo odkriti izgubljeno starodavno modrost, skrito v zvitkih, toda ti so tako krhki, da se ob vsakem poskusu odpiranja zdrobijo v prah. Odkrivamo, kako je strokovnjakom uspelo identificirati do sedaj izgubljena starodavna dela iz poškodovanih fragmentov, preden Brent razkrije svoje osupljive rezultate.

Mezzo liveHD17:00Roy Ayers: Bayfront Jazz Festival 2021
R: Amos Rozenberg... La premiere édition du Bayfront Jazz Festival se déroulera au Bayfront Park de Miami. Le but du festival est d'honorer et de célébrer les géants actuels et futurs du jazz, de la musique afro-cubaine, latine et électronique.
Minimax17:20MALI ŠEF – SPET V AKCIJI
Zdi se, da Boss Baby sploh ne more v miru zadihati! Ravno ko je kazalo, da se je zavihtel na vrh lestvice Baby Corp, je spet padel nazaj na dno. Ker je podjetju hektično, psi pri Puppy Co. in nekaj novih poslovno naravnanih dojenčkov skujejo skrivni načrt za prevzem sedeža Baby Corp. Boss Baby se mora zdaj obrniti na svojega zvestega velikega brata Tima, skleniti neprijetno zavezništvo s starim sovražnikom in sestaviti drugo terensko ekipo, ki bo premagala zlikovce in Boss Baby si bo lahko povrnil naslov najboljšega izvršnega direktorja Baby Corpa!
Oto17:35Barbapapa: Srečna družina!, 2019
Barbapapa: One Big Happy Family! I.
sezona 1, epizoda 18
Francija

Dragi otroci! Pred vami je v sodobni različici risanka, ob kateri so odraščali vaši stari starši. Govori o čudovitih bitjih različnih barv in nenavadnih oblik, ki pa jih lahko poljubno spreminjajo. Na čelu številne in raznolike barba družine sta Barbapapa in Barbamama, ki svoje potomstvo z ljubeznijo učita plemenitih vrednot. Otroci pa kot otroci – gradijo raketo za na Mars ali pa poskušajo pred starši skriti hišnega slona, ki so ga našli v divjini. Risanka za velike in male, da se opomnimo, kako domišljija ne pozna meja.

Viasat premiere v juliju

 

Viasat History – 1. Julija – Križarske Vojne S1 Ob 21:00 Novo In Ekskluzivno

Križarske vojne so bile krvave in brutalne verske vojne, ki naj bi končale vse druge vojne. Pa vendar tega niso dosegle, njihove zgodovine pa so se v sodobnem času polastili politični in verski gorečneži, pri čemer tako islamski kot zahodni svet ne razumeta resnice. Serija pomaga posvetiti novo luč na te legendarne vojne in ponovno analizira idealizirano zgodovino, da bi odkrili, kaj se je v resnici zgodilo pred osmimi stoletji. Do odgovorov nam bodo pomagale natančne arheološke raziskave, sveža preiskava starodavnih najdišč in že dolgo zavržena pričevanja očividcev.
Epizoda 1: Podajamo se po sledeh križarjev od francoskega mesteca do mogočnih mest Svete dežele. Dr. Thomas Asbridge živo predstavi človeško izkušnjo križarskih vojn.


Viasat Explore – 1. Julija – Prenova Krip S3 – Ob 20:00 In 20:55 Novo In Ekskluzivno

Gus Gregory in Will Trickett sta postavila svoji karieri na stranski tir, da bi lahko uresničila sanje in zaslužila s preprodajo avtomobilov. Dve sezoni (in 23 avtomobilov) kasneje se vračata z novimi podvigi. Z lastnim denarjem in ciljem podvojiti vsak vloženi britanski funt potujeta gor in dol po državi na lovu za avtomobili, ki jih nihče ne mara. Potem ko so ju nejevoljni sosedje spodili iz njune prejšnje delavnice, sta se zdaj ustalila na novi lokaciji z delavnico iz starih ladijskih kontejnerjev, bivalno prikolico in dvema sila udobnima sedežema, ob katerih se počutita kot bi bila doma. Fanta se v vsaki epizodi osredotočita na en avtomobil, ki vključujejo vse od najslabšega Rolls-Roycea v Veliki Britaniji, do najlepšega Triumph Heralda. V oddaji ekipa velikih avtomobilskih navdušencev izbira nadvse zanimiva in cenovno ugodna vozila, voditelja pa si tudi ne bojita umazati rok in se neuspehov veselita skoraj tako kot uspehov ... ker je takšno pač življenje.
Epizoda 1: Ekipa najde najslabši primerek vozila MGF v vsej Veliki Britaniji. Ob številnih luknjah in rjastih blatnikih fantom hitro postane jasno, da je bil avtomobil z razlogom tako poceni.
Epizoda 2: Kaj kupiti, če vam je všeč klasični model Fiat 500, a imate pretanko denarnico? Ekipa se zagleda v model 126, ki je sicer brez rje, a komaj v voznem stanju.


Viasat Nature – 2. Julija – Velikanska Afrika – S1 - Od 14:35 Tematski Blok

Velikanska Afrika vas popelje na enkratno dogodivščino po pristni in veličastni afriški divjini. Odstira edinstven pogled na afriške čudežne pokrajine, znamenita naravna čudesa in dih jemajoče prizore iz divjine. Razkriva lepoto, ki ji ni para in ki vsakega od nas lahko pusti brez besed. Afriška divjina je čudežna, veličastna in dramatična.
Epizoda 1: Prostrane dinamične panorame zambijske doline Luangwa, hranijo eno največjih koncentracij divjih živali na svetu. Reka Luangwa napaja življenje čez 15.000 kvadratnih kilometrov veliko območje travišč in gozdov.


Viasat Nature – 3. Julija – Dežela Surikat: Vzpon Dinastije – S1 - Od 09:00 Tematski Blok

Gre za limonadnico z malce drugačno noto. Glavni protagonisti so namreč visoki le 30 centimetrov, živijo v brlogih pod zemljo ter se prehranjujejo s črvi, žuželkami in kuščarji. Vsak posamezni lik bomo spoznali tako intimno, kot je to primer pri človeških zvezdnikov v TV-limonadah. Vendar so tukaj razmerja, rojstva, smrti in spori resnični. Zanimiva serija nadaljuje dramatično sago o treh družinah surikat v puščavi Kalahari v Južni Afriki, katerih člani so potomci legendarne matriarhinje Flower. Sosedje in tekmeci, ki si delijo krvno linijo, bodo prisiljeni tekmovati za hrano in naravne vire v okolju, ki ga zaznamujejo velike spremembe: puščavi Kalahari v Južni Afriki.
Epizoda 1: Swift, pra-vnukinja preminule surikate Flower, je zdaj na čelu Whiskersov. Flint Lockwood je matriarhinja krdela Hakuna Matata. Njihovo ime sicer pomeni 'brez skrbi', pa vendar jih ima Flint veliko.


Tv1000 Balkans – 5. Julija – Margot Na Poroki Ob 21:15 Premiera Filma

Margot sklene s sinom Claudom obiskati sestro Pauline, ko ta napove svojo poroko z brezposelnim Malcolmom.
Vloge: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Flora Cross


Epic Drama – 7. Julija – Kifeljc S1 – 21:00 In 21:45 Ponovno Si Oglejte

Nahajamo se na predvečer Lincolnovega atentata. Ameriška državljanska vojna je v polnem razmahu. New York še vedno okreva po civilnih nemirih, ki so mesto popeljali v krvavi spopad. Rasne in družbene napetosti v tem prenaseljenem, onesnaženem in brezpravnem mestu so dosegle vrelišče. V soseski Five Points vladajo tolpe in kriminalci. Trdoživi irski detektiv Kevin 'Corky' Corcoran se vrne iz vojne, da bi vzpostavil red in čistočo v mestu. A tudi Corky zna pozabiti na pravila in postati nasilen nakljub ukazom svojega šefa, razvpitega generala Brendana Donovana. Ta namreč zahteva, da se pravici streže v skladu z zakoni, medtem ko je Corky mnenja, da so pravila zato, da se kršijo. Le tega preiskava umora lastnega otroka in izginotja ljubljene žene med vojno vodi v najrevnejše četrti in najbogatejše kotičke mesta - in pri tem bo spoznal, da korupcija in kriminal nista omejena le na Five Points.
Epizoda 1: 17. september 1864: kriminalist Kevin Corcoran v najbolj zloglasnem ameriškem barakarskem naselju Five Points preiskuje umor mladega dekleta. Primer ga ne pusti ravnodušnega.
Epizoda 2: 21. september 1864: Corcoran prejme informacije o osebi iz svoje preteklosti, ki bi lahko vedela kaj več o izginotju njegove družine. Kar ugotovi, ga ne pomiri, pač pa mu odpre še več vprašanj.


Tv1000 Balkans – 7. Julija – Totalni Pokvarjenci Ob 21:00 Premiera Filma

Med fantovščino nekdo umori striptizeto, nakar se udeleženci obrnejo drug proti drugemu, medtem pa poroka nezadržno trka na vrata.
Vloge: Christian Slater, Cameron Diaz


Tv1000 Balkans – 10. Julija – Somrak Ob 19:00 Premiera Filma

Zgodba spremlja Bello, ki se preseli v ameriško zvezno državo Washington, kjer je zmeraj oblačno in dežuje. Tam spozna sošolca Edwarda, ki je skrajno bled in zadržan. Ta presenečeni najstnici Belli razkrije, da pripada družini vampirjev, ki se je odpovedala človeški krvi, a Edward kljub temu živi v strahu, da bi lahko zbližanje z Bello v njem prebudilo krvoločni nagon.
Vloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke


Viasat History – 10. Julija – Glasovi Umrlih – S1 - Ob 21:00 Novo In Ekskluzivno

Profesorica Bettany Hughes raziskuje nekatere najbolj dolgotrajne skrivnosti starodavnega sveta in nas pripelje iz oči v oči z izjemnimi ljudmi iz preteklosti, s katerimi prekriža pot na svoji misiji. Bettany s pomočjo najnovejših dokazov in napredne znanosti naslika intimne portrete teh pozabljenih duš, med raziskovanjem epskih in včasih eksplozivnih trenutkov zgodovine pa celo obudi njihove izgubljene glasove. V tokratni sezoni Bettanyjeva ekipa razkrije Tutankamonove skrivnosti ter rekonstruira identiteto in usodo petih žrtev Vezuva - ene najhujših naravnih nesreč v zgodovini - v dneh pred in po uničujočem izbruhu vulkana.
Epizoda 1: Bettany Hughes razkrije zaskrbljujoče dokaze o umoru Tutankamonove matere - predstavi nove dokaze o malariji, ki jo je trpel, in hromečem stanju njegovih stopal.

 

VREME


Arhiv novic


  • Viasat premiere v juliju

      Viasat History – 1. Julija – Križarske Vojne S1 Ob 21:00 Novo In Ekskluzivno Križarske vojne so bile krvave in brutalne verske vojne, ki naj bi končale vse druge vojne. Pa vendar tega niso dosegle, njihove zgo...Preberi več...

  • HBO Max: Nevestin oče

     Novi film „Nevestin oče“ (Father of the Bride), v katerem sta glavni vlogi odigrala Andy Garcia in Gloria Estefan, na HBO Max streaming platformo premierno prihaja 16. junija. Dolgoletna zakonca Billy in Ingrid sta...Preberi več...

  • TV SLO 1 HD: Podjetno naprej

      Družinsko podjetje KLS iz Ljubnega, ki ga s hčerama in zetoma vodi Bogomir Mirko Strašek, je eno vodilnih svetovnih proizvajalcev zobatih obročev za avtomobilsko industrijo; njihove izdelke v motorje vgrajuje več kot 30 n...Preberi več...