Izberite kategorijo:

Trenutno na sporedu

SLO 120:00Bob leta 2017, v živo iz SNG Maribor
Satirična oddaja, v kateri bo podeljeno priznanje za naj izjavo leta po izboru širše javnosti. Za najboljšo izjavo, ki je v zadnjem letu bila objavljane v časniku Večer, se poteguje deset finalistov. Oddajo bodo s svojim nastopom popestrila znana imena slovenske estrade. Vabljeni k ogledu!
POP TV20:00Napad na Belo hišo, 2013
I: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke; R: Roland Emmerich... White House Down
ZDA

Policistu Johnu Calu iz Washingtona ni uspelo dobiti sanjske službe. Postati je želel agent tajne službe, v kateri bi varoval ameriškega predsednika Jamesa Sawyerja. Ker noče razočarati hčerke s slabo novico, jo odpelje na turistični ogled Bele hiše. Predsedniško rezidenco med njunim obiskom zavzame močno oborožena paravojaška skupina. Ameriška vlada se pogreza v kaos in čas se izteka, prav Cale pa je tisti, ki bo moral z lastno iznajdljivostjo in spretnostjo rešiti svojo hčer, predsednika in vso državo......IMDb ocena: 6.4/10

SLO 219:25SP: smučarski kros, v živo iz Nakiske
Najboljši smučarji in smučarke prostega sloga se bodo v Nakiski v Kanadi pomerili na zadnji preizkušnji svetovnega pokala v smučarskem krosu pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Slovenski as Filip Flisar si obeta boljše nastope kot pred tednom na Švedskem, kjer se ni uvrstil na tekmi.
Kanal A20:00Kaznilnica odrešitve, 1995
I: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown; R: Frank Darabont... Shawshank Redemption
ZDA

Film pripoveduje zgodbo o bankirju Andyju Dufresneju, ki zaradi dvojnega umora pristane v zaporu. Kljub usodi, ki ga doleti, ostane neverjetno duhovno močan. Zaporniki in nadzorniki ga občudujejo. Nadzornikom začne zaradi svojega znanja urejati celo denarne zadeve. A tako, kot so skrite njegove misli, je skrita tudi skrivnost, ki nazadnje privre na dan. Čeprav se sprva zdi, da je film le še ena v nizu žalostnih zaporniških zgodb, kasneje spoznamo, da je v njem pravzaprav polno humorja in življenja, ki nas naučita, kako kljub vsemu ostati pokončen......IMDb ocena: 9.3/10

Planet TV HD20:00Pingvini z Madagaskarja, 2014
R: Eric Darnell... Penguins of Madagascar
IMDb ocena: 6.7. Moštva izjemnih vohunov se ne rodijo – izležejo se. Največji in najbolj zabavni tajni ptiči iz posla mednarodnega vohunstva, Kapitan, Kovalski, Riko in Pešak, združijo moči s prefinjeno tajno organizacijo Severnik, ki jo vodi postaven korenjak, agent Zaupno. Zlohotnemu dr. Oktavijanu Špricu poskušajo preprečiti, da bi uničil svet, kakršnega poznamo. Čakajo jih tvegane preizkušnje, ki jih ponesejo na Antarktiko, v Benetke, v puščavo, Šanghaj, New York … In Kentucky. Okusili bodo slavo, se zapletli v vohunske mreže, preprečili podle načrte zlobnega znanstvenika hobotnice – in se napokali sirnih prigrizkov – kot še nobeni pingvini doslej.
HTV 120:05Rocknroll brod, britansko-njemačko-francuski film (12)
Pirate Radio
Komedija o piratskom radiju u Velikoj Britaniji tijekom šezdesetih. Izmišljena radijska postaja Radio Rock i njezina ekipa različitih DJ-a puštaju u eter popularnu i rock glazbu s broda usidrenog u Sjevernom moru. Britanska vlada ulaže napore da ih ugasi zbog njima neprihvatljive glazbe jer na radiju žele samo klasiku...

Film obiluje glazbom šezdesetih pa se mogu čuti, među ostalim, grupe The Kinks, The Rolling Stones, The Turtles, Procol Harum, The Beach Boys, The Who, zatim Jimi Hendrix, Duffy, Dusty Springfield i td.


Uloge: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Nick Frost, Kenneth Branagh

Scenarij i režija: Richard Curtis

Proizvodnja: 2009.

Urednik: Igor Tomljanović.

HTV 220:05Tajne Sjevernog mora, dokumentarni film
Die Nordsee Unser Meer / Secrets Of The North Sea
Sjeverno more istoznačnica je olujnih plima, prostranih krajolika pod utjecajem plime i oseke, visokih dina i obala krševitih stijena, no također je jedno od najvažnijih sjecišta na putovima ptica selica. Tijekom cijele godine njegove obale ne mame samo turiste nego i bezbrojne tuljane. Sjeverno more nadasve je raznoliko i iznenađujuće nepoznato, a njegov šaroliki podvodni svijet često gotovo nepristupačan. Tijekom nekoliko godina snimanja nad vodom i pod vodom filmska ekipa prikupila je dosad rijetko snimljen, jedinstven dokumentarni materijal. Samo nekoliko dana u godini kitopsine, dužinom i do sedam metara druga najveća riba na svijetu, izranjaju iz mora pred doverskim Bijelim stijenama. U norveškim fjordovima vrebaju još rjeđi grenlandski morski psi. Žive do duboke starosti i pronalaze put kroz ledeno hladne vode dubokog mora uglavnom slijepi. Svakog proljeća u Nizozemskoj divovske lignje sastaju se radi parenja i mriješćenja. I njemački dio Sjevernog mora nudi veliku raznolikost. Pred obalom otoka Sylta mogu se vidjeti pliskavice, najmanji kitovi, s mladunčadi. Najčešće ih brkaju s dupinima, a krajnje ih je teško snimiti. Na obali Helgolanda sivi tuljani uprizoruju svoje spektakularne borbe samo nekoliko dana u godini. I na kraju, ali ne najmanje važan, sustav pjeskovitih plićaka, jedan od najproduktivnijih okoliša na Zemlji. U proljeće i jesen jata ptica selica uprizoruju prave predstave u zraku iznad Sjevernog mora od kojih zastaje dah i kakve nikad nismo vidjeli.


Scenarist: Jörn Röver

Redatelj: Klaus Müller

Proizvodnja: Doclights GmbH / NDR Naturfilm

Odabrala: Mira Vočinkić.

FOX20:00Dosjeji X, 2018
The X-Files 2018 Event Series

, epizoda 3
Agenta FBI, zagovornik nadnaravnega Fox Mulder in dvomljivka Dana Scully, preiskujeta nenavadne in nepojasnjene primere.

Eurosport 1HD20:00Snooker: Masters, polfinale
M. Allen (Nir) v J. Higgins (Sco), v živo HD
Eurosport 2 HD18:30Nogomet: Bundesliga
19: Hamburger SV (Germany) - FC Koln, v živo HD
SK 1 HD18:30Premier liga: Manchester City - Newcastle United, V živo
Številni so sinje-modre že okronali za nove angleške prvake in verjetno niso daleč od resnice. Newcastle bo lahko stavil predvsem na neobremenjenost, saj lahko proti izjemni zasedbi Pepa Guardiole le veliko pridobi.
SK 318:30Španska liga: Villarreal - Levante, V živo
Španska nogometna liga, bolj poznana pod vzdevkom La Liga, je najelitnejše nogometno tekmovanje v Španiji. Ustanovljena je bila leta 1929. V ligi nastopa 20 klubov, kjer vsako sezono nekdo postane prvak in izpade v špansko drugo ligo. Najuspešnejša kluba sta madridski Real in Barcelona. Skupaj sta ligo osvojila kar 55 krat. Zadnji naslov je romal v roke Realu iz Madrida.
Discovery20:00Guy Martin v Latviji
(Our Guy In Latvia) Guy Martin se odloči odkriti resnico o svojem latvijskem dedku. Med raziskovanjem spozna svoje latvijske sorodnike in odkrije nekaj dejstev o lastnem značaju.
AXN Adria19:25Rex Special Unit Ii., 2015
I: Francesco Arca, Domenico Fortunato... Rex Special Unit Ii.
sezona 2, epizoda 3

.

Cinemax20:00Hipnotizer, 2017
I: Leonardo Sbaraglia, Carla Quevedo; R: Marco Dutra... drama
sezona 2, epizoda 6
Druga sezona izvirne miniserije programa HBO Latin America spremlja hipnotizerja Arenasa (Leonardo Sbaraglia), ki s svojimi veščinami pomaga ljudem rešiti težave tako, da pod hipnozo sprostijo potlačene spomine in nezavedne mračne skrivnosti. Je skrivnosten človek, osamljen in odtujen, muči ga huda nespečnost, za katero tiči velika skrivnost iz preteklosti. Arenas se lažje ubada s težavami drugih kot z lastnim življenjem. Da bi lahko sploh kdaj zaspal, se mora soočiti z Darekom, drugim hipnotizerjem, odgovornim za njegovo nespečnost. V tem boju imata oba moža vsak svoje zaveznike: Arenas ima Salinera in Anito, Darek pa popravljavca ur Castorja, ki sanja o ustanovitvi velikega inštituta za hipnoterapijo. Serija je osnovana na argentinskem stripu avtorja Pabla de Santisa, ki ga je ilustriral Juan Sáenz Valiente. Zgodba se odvija v 40-ih letih prejšnjega stoletja; kostumografija, glasba in scenografija sijajno poustvarjajo tisto obdobje.....HBO ocena: 10.0/10.
Cinemax 218:50V iskanju dežele Nije, 2004
I: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman, Radha Mitchell; R: Marc Forster... Finding Neverland
biografija, drama
Čustvena pripoved, ki črpa navdih v življenju škotskega pisatelja Jamesa Mathewja Barrieja, združuje brezmejno domišljijo ustvarjalca Petra Pana ter grenki priokus njegovega osebnega razvoja. Režiser Marc Forster (Bal smrti) in izjemna ekipa igralcev, kot so Johnny Depp (Pirati s Karibov, Čarli in tovarna čokolade), Kate Winslet (Titanik, Življenje Davida Galea), Dustin Hoffman (Odbeetki, Njegovi tastari) in Julie Christie (Doktor Živago, Troja), vam bodo pričarali zgodbo o nastanku Petra Pana, slavnega klasika otroške literature, ki govori otroku v vsakem od nas. Vse se začne, ko uspešni škotski dramatik J.M. Barrie (Depp) prisostvuje svoji zadnji gledališki igri, nad katero je občinstvo kajpada navdušeno. Barrie je za svoj čas intelektualni genij in ga ponavljanje enih in istih tematik začenja dolgočasiti, zato čudi vse močnejšo potrebo po resnejšem navdihu. Nekega dne se mu želja nepričakovano uresniči, ko med sprehodom po londonskem parku spozna družino Llewelyn Davies - štiri dečke in njihovo očarljivo, nedavno ovdovelo mamo (Kate Winslet). Kljub nasprotovanju stroge babice štirih otrok, Emme du Maurier (Julie Christie), in jezi lastne žene (Radha Mitchell - Melinda in Melinda) se Barrie spoprijatelji z družinico in prične zabavati otroke s čarovniškimi triki, preoblekami, igrami in vragolijami ter tako ustvari poseben svet gradov in kraljev, kavbojev in Indijancev, gusarjev in brodolomcev. Griče spremeni v galeje, vejice v meče, papirnate zmaje v začarane vile, mali otroci pa postanejo Izgubljeni dečki dežele Nije. Iz njihovih vznemirljivih dogodivščin bo nastalo Barriejevo najbolj drzno in poznano delo, Peter Pan.....HBO ocena: 9.2/10.
NOVA TV20:10Lud, zbunjen, normalan
S: Feđa Isović; R: Elmir Jukić... U Farukov život ponovo ulazi Senada, ali ovaj put s bebom. Nakon prvobitnog šoka koji rezultira padom u nesvjest, dogovaraju da će napraviti DNA test kako bi se utvrdilo očinstvo. Faruk, u nadi da je dijete njegovo i da će se ponovo pomiriti sa Senadom, s nestrpljenjem očekuje nalaze. Zato odgađa sve poslovne obaveze, pa rediteljsku palicu u produkciji Akord preuzima Fufe, što naravno završava katastrofom. Situaciju dodatno komplicira i sat, koji zajedno sa ljubavnom porukom bez potpisa stiže na adresu Fazlinovića. Nakon kraha sa Senadom i Marijom, Faruk je u dubokoj depresiji. Čak gubi interes za bilijar i alkohol. Počinje i halucinirati te mu se od Lade priviđaju Senada i Marija. Terapija doktora Đurička mu je malo pomogla, ali svi vjeruju da su tablete prijelazno rješenje i da se Faruk treba zaljubizi. Svi se bacaju u akciju upoznavanja Faruka s nekom ženom, ali nažalost njihov trud je za Faruka kontraproduktivan Faruk je izgubio interes za sve, pa tako i za posao te Fufe preuzima rediteljsku poziciju u Akordu. Taj njegov pokušaj režiranja vodi ka totalnoj katastrofi. Propuštene epizode serije Lud, zbunjen, normalan pogledajte na novatv.hr.
Discovery Science20:10Secrets Of The Underground: Capone's Escape Tunnels
Rob Nelson investigates rumours of secret underground escape route used by infamous gangster Al Capone. Plus, mysterious earthen mounds in Washington State.
Discovery20:00Guy Martin v Latviji
(Our Guy In Latvia) Guy Martin se odloči odkriti resnico o svojem latvijskem dedku. Med raziskovanjem spozna svoje latvijske sorodnike in odkrije nekaj dejstev o lastnem značaju.
Fox Crime18:00Inšpektor Montalbano, 2016
Il commissario Montalbano

, epizoda 1
Bogatega ženskarja ustrelijo, vendar to ni celotna zgodba. Montalbano se mora spopadati z ljubosumjem, prostitucijo in finančnimi interesi, da bi rešil primer, pri tem pa dobi nepričakovano pomoč.

Fox Life20:0050 prvih poljubov, 2004
I: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider, Sean Astin, Lusia Strus, Dan Aykroyd, Amy Hill; R: Peter Segal... 50 First Dates

Pomorski veterinar Henry ne skrbi za živali in turistke so razočarane. Po nesreči z barko pristane v lokalu, kjer opazi Lucy. Ko se vrne, se ga ne spomni in Henry spozna, da bo do konca življenja doživljal isti dan, če jo bo hotel osvojiti......IMDb ocena: 6.8/10

HBO 219:35Vojna zvezd: Epizoda VI - Jedijeva vrnitev, 1983
I: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels; R: Richard Marquand... Star Wars: Episode Vi Return Of The Jedi
pustolovski, znanstvena fantastika
V epskem zaključku vesoljske sage se imperij pripravlja, da bo odpor dokončno zatrl z drugo, še močnejšo Zvezdo smrti. Medtem ko uporniške sile sprožijo velikanski napad na vesoljsko postajo, se Luke še enkrat sooči z Darthom Vaderjem v zadnjem dvoboju, pred očmi zlobnega imperatorja. V zadnjem hipu Vader sprevidi svojo zmoto in sklene uničiti imperatorja ter rešiti svojega sina. Imperij je tako končno poražen, Sithi so uničeni in Anakin Skywalker se z žrtvovanjem odkupi za svoja zlonamerna dejanja. V galaksiji naposled zavlada mir.....HBO ocena: 9.4/10.
HBO20:00Socialno omrežje, 2010
I: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Rashida Jones, Brenda Song; R: David Fincher... The Social Network
biografija, drama
Vsako obdobje ima svoje vizionarje, ki s svojo genialnostjo spremenijo svet - a le redko brez prepirov o tem, kaj natanko se je zgodilo in kdo je bil navzoč pri trenutku stvarjenja. V Socialnem omrežju je to trenutek, ko so razvili Facebook - iz nasprotujočih si perspektiv izjemno brihtnih mladeničev, ki vsi trdijo, da so bili prisotni ob stvaritvi. Zgodba se iz predavalnic Harvarda pomika do pisarn v Palu Altu v zgodnjih dneh spletnega kulturnega fenomena, ki je najprej združil in potem razdrl prijateljstvo mladih revolucionarjev. Sredi te zmede se znajdejo Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), genialni študent, ki je zasnoval spletno stran; njegov nekdanji prijatelj Eduardo Saverin (Andrew Garfield), ki je financiral spletno podjetje; ustanovitelj Napsterja Sean Parker (Justin Timberlake), ki je Facebook pripeljal do vlagateljev v Silicijevi dolini; ter brata Winklevoss (Armie Hammer, Josh Pence), ki naj bi jima Zuckerberg ukradel zamisel in ga zato tožita. Vsak ima svojo plat zgodbe o Facebooku - v portretu zgodbe o uspehu v 21. stol.....HBO ocena: 9.2/10.
Viasat History20:00Marie Curie, ženska, ki je razsvetlila svet
The Genius Of Marie Curie - The Woman Who Lit Up The World
Velika Britanija, dokumentarni film, 2013

.

AMC18:40Kuffs, 1992
I: Christian Slater, Milla Jovovich, Ric Roman Waugh, Steve Holladay, Chad Randall, Clarke Coleman, Leon Rippy; R: Bruce A. Evans... Kuffs

Ko mu ubijejo starejšega brata, policista, prevzame lik Christiana Slaterja družinski posel posebnega nadzora v upanju, da bo odkril morilca......IMDb ocena: 5.8/10

National Geographic20:00Devetdeseta: Desetletje, ki nas je povezalo, 2014
90s: The Decade That Connected Us 1 (6x60); sezona 1; epizoda 5... Stoletje se izteka in napetost pred novim tisočletjem je vse večja, saj Osama Bin Laden ZDA napove vojno.
3 SAT20:00Tagesschau
Travel20:00Reševalci na plaži v Durbanu
Popolna nevihta; sezona 2; epizoda 3... Vročina, množice turistov in nevarni površinski tokovi – idealne razmere za kaos na plaži.
TV 100018:55Izobčenec, 2014
I: Alexandre Bailly, Bozhao Wang, Nicolas Cage, Kahina Carina, Simon Chin, Hayden Christensen; R: Nick Powell...
Outcast

Hčerka in sin kitajskega cesarja sta na begu pred svojim stricem, kateri išče njuno smrt. Ko naletita na neznanega bojevnika, kateri ju reši, mu obljubita nagrado, če poskrbi za njuno varnost......IMDb ocena: 4.6/10

DIVA18:50Dantejev vrh, 1997
I: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Charles Hallahan; R: Roger Donaldson... Dante's Peak
ZDA

Vulkanolog odkrije, da priljubljenemu mestu grozi izbruh ognjenika, ki je miroval dolga leta......IMDb ocena: 5.9/10

Viasat Nature19:55Divji Borneo
Wild Borneo
sezona 1, epizoda 1
Velika Britanija, dokumentarna serija o naravi, 2017

Otroško igrišče v divjini Sarawaka ustrahuje orjaški krokodil. V Sabahu pa aktiviste med poskusom zaustavitve ribolova z razstrelivom ogroža bomba.

Viasat Explore19:25SAS: Kdor si upa, zmaga!, 2016
SAS: Who Dares Wins
sezona 2, epizoda 4
Velika Britanija, resničnostna serija, 2015

Ant in njegova elitna skupina nekdanjih pripadnikov specialnih enot preostale rekrute podvržejo hudemu pritisku, s čimer želijo razkriti njihove skrite značajske lastnosti.

Viasat History20:00Marie Curie, ženska, ki je razsvetlila svet
The Genius Of Marie Curie - The Woman Who Lit Up The World
Velika Britanija, dokumentarni film, 2013

.

Mezzo liveHD20:00Clips
InterMezzo
Mimimax20:00Lokomotivček Tomaž in prijatelji - Reševanje na skrivnostni otok, 2010
Thomas And Friends: Misty Isla...
Oto20:00Beyblade, 2015
Beyblade Burst I.
sezona 1, epizoda 14
Japonska

Valt Aoi hodi v osnovno šolo in je nor na Beyblade. Njegov najboljši prijatelj Shu Kurenai blesti v tej igri in je prišel celo v sam vrh turnirja Beyblade. Navdušen nad prijateljevimi dosežki, se Valt odloči, da bo tudi sam nekoč prišel v zaključni turnir. Prvi korak na poti v veliko ligo je osvojitev okrožnega turnirja, kjer se že sooči z zahtevnimi tekmeci. Ko se Vald uspenja po lestvici turnirja, na poti spozna nove prijatelje, nova spoznanja in svoje nove sanje.

AMC: Fear The Walking Dead, 4. sezona

V NIZKEM STARTU: NADALJEVANJE SERIJE »FEAR THE WALKING DEAD«
Hkrati s premiero v ZDA se 4. sezona s 16. aprilom vrača na AMC

 

Četrta sezona AMC-jeve težko pričakovane serije “Fear The Walking Dead” prihaja na male zaslone v ponedeljek, 16. aprila. Istočasno bodo serijo premierno predvajali tudi v ZDA, zato si jo boste pri nas lahko ogledali že ob 4. uri zjutraj, ponovitev pa bo sledila isti dan ob 23. uri. Druga epizoda bo na kanalu AMC 23. aprila, ob 3. uri zjutraj, ponovitev pa bomo lahko spremljali ob 22. uri. Poleg dogodivščin junakov serije Fear The Walking Dead vam bo spomladanske dni popestrila tudi povsem nova napeta TV serija The Terror, ki na kanal AMC prihaja 29. marca in bo gledalce v dve-urni premieri popeljala na vznemirljivo popotovanje po ledenem severu.

 

Preplet serij in igralcev
V četrti sezoni apokaliptične serije Fear The Walking Dead bomo življenje Madison Clark (Kim Dickens) in njene družine spremljali iz popolnoma nove perspektive – skozi oči Morgana Jonesa (Lennie James), priljubljenega lika iz sestrske nadaljevanke The Waking Dead. Preplet teh dveh serij je izvršni producent serije Fear The Walking Dead, Robert Kirkman, napovedal že lani novembra na stripovski konferenci v New Yorku.

 

Napeto bo!
Nova sezona serije nas bo popeljala tako v bližnjo preteklost kot negotovo sedanjost glavnih junakov, ki v mnogih nepredvidljivih situacijah spoznavajo nove prijatelje, srečujejo sovražnike in se v boju za preživetje soočajo s številnimi grožnjami in težkimi odločitvami. Borijo se tako eden za drugega kot tudi eden proti drugemu in proti celotni legiji živih mrtvecev, da bi ohranili svoj obstoj, ki je že zelo resno ogrožen. Preplet teme in svetlobe, groze in milosti ter številni junaki, strahopetci ter zlobneži delajo prihajajočo sezono še posebej zanimivo in napeto.

 

Četrto sezono serije Fear The Walking Dead, ki jo sestavlja 16 epizod, je producirala produkcijska hiša AMC Studios, izvršni producenti serije pa so Scott M. Gimple, Andrew Chambliss, Ian Goldberg, Robert Kirkman, David Alpert, Gale Anne Hurd in Greg Nicotero.

VREME


Arhiv novic


  • AMC: Fear The Walking Dead, 4. sezona

    V NIZKEM STARTU: NADALJEVANJE SERIJE »FEAR THE WALKING DEAD« Hkrati s premiero v ZDA se 4. sezona s 16. aprilom vrača na AMC   Četrta sezona AMC-jeve težko pričakovane serije “Fear The Walking Dead&r...Preberi več...

  • FOX HD: Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba, 2. sezona

    Od 23. januarja ob četrtkih ob 22.00 Premiera za regijo   Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba je drugo nadaljevanje nagrajene FX-ove serije iz franšize Ameriške zločinske zgodb...Preberi več...

  • TV SLO 1 HD: Kapitan Fantastični

    Sobota, 13. Januar 2018 TVS 1 20:05 Kapitan Fantastični CAPTAIN FANTASTIC ameriški film, 2016   Leto produkcije: 2016 Država: ZDA Žanr: drama Režija: Matt Ross Scenarij: M...Preberi več...