Izberite kategorijo:

Trenutno na sporedu

SLO 100:05Janez Matičič: Polynesia (Orkester Slovenske filharmonije in Emmanuel Villaume), pon.
Slovenski skladatelj Janez Matičič je vsestranski glasbenik, začel je z igranjem violine, kasneje pa se je posvetil študiju kompozicije in klavirja, ki je še vedno njegova velika strast. Po zaključku študija v Sloveniji je poučeval kontrapunkt, harmonijo in klavir na Srednji glasbeni šoli in Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 1959 pa se je odpravil na izpopolnjevanje v Pariz, kjer se je spoznal in preusmeril v sodobnejše kompozicijske tokove. Leta 1962, ko se je priključil Skupini za glasbene raziskave v Parizu se je začel aktivno ukvarjati tudi z elektroakustično glasbo. Od takrat aktivno ustvarja in živi razpet med Parizom in Ljubljano. Njegov obsežni in izvirni opus je prežet predvsem s klavirsko ustvarjalnostjo, kateri je predan tudi izvajalsko. Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Emmanuela Villauma pa je tokrat predstavil krstno izvedbo njegovega najnovejšega simfoničnega dela, suite za orkester poimenovane Polynesia. Napisal jo je leta 2012 po svojem zimskem potovanju po tropskih otokih. Kot je dejal sam skladatelj: »Delo zajema moje subjektivne vtise tropskih parfumov, vegetacije, spreminjanja barv oceana, brez kakršnekoli programske obravnave.«.
HTV 100:05Grantchester (3B), serija (12) (4/6)
Grantchester 3
Smrt žene u tvornici pripisuje se neoprezu i nesretnom slučaju dok Geordie ne otkrije tragove zataškavanja. Ali približava se godišnji policijski bal i događaji postaju sve kritičniji kako se privatni životi Geordieja, Leonarda, gđe Maguire i Sidneyja počinju raspadati.


Uloge: James Norton (Sidney Chambers), Robson Green (Geordie Keating), Morven Christie (Amanda Hopkins), Tessa Peake-Jones (gđa Maguire), Al Weawer (Leonard Finch), Kacey Ainsworth (Cathy Keating), Tom Austen (Guy Hopkins), Pheline Roggan (Hildegard Staunton)

Urednica: Ranka Horvat.

SK 1 HD00:00Španska liga: Barcelona - Girona
Španska nogometna liga, bolj poznana pod vzdevkom La Liga, je najelitnejše nogometno tekmovanje v Španiji. Ustanovljena je bila leta 1929. V ligi nastopa 20 klubov. Z naskokom najuspešnejša kluba sta madridski Real in Barcelona. Zadnji naslov je romal v roke Kataloncem.
Discovery00:00Aljaški divji ljudje (Sezona 3): Kamen, papir, skiper (Epizoda 3)
(Alaskan Bush People: Rock, Paper, Skipper) Z Brownovimi odrinite v aljaško divjino. Družina sedmih otrok živi odmaknjena od sveta in se mora sama znajti v naravi.
Discovery00:00Aljaški divji ljudje (Sezona 3): Kamen, papir, skiper (Epizoda 3)
(Alaskan Bush People: Rock, Paper, Skipper) Z Brownovimi odrinite v aljaško divjino. Družina sedmih otrok živi odmaknjena od sveta in se mora sama znajti v naravi.
Fox Crime00:05Brez sledu, 2002
I: Poppy Montgomery, Anthony LaPaglia, Eric Close, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Roselyn Sánchez... Without a Trace

sezona 1, epizoda 6
Patrick Kent, podpredsednik velikega newyorškega podjetja v lasti svojega tasta, je izginil na letališču v San Diegu......IMDb ocena: 7.9/10

National Geographic00:00Za zapahi v tujini 8, 2011
Banged Up Abroad 8; sezona 8; epizoda 2... Scott Campbell komaj čaka, da s svojim odtujenim očetom odpotuje na Kitajsko. Vendar se ne zaveda, da ima njegov oče v načrtu nekaj drugega.
Travel00:00Muzejske skrivnosti
Velike oči, magnetično dekle in mušketa; sezona 12; epizoda 5... Don preučuje sliko, ki je bila v središču umetnostnega škandala, medaljon iz 19. stoletja, povezan s primerom mladega dekleta, ki naj bi imela magnetne moči, in mušketo gusarja, ki je sejal strah po širnih morjih.
DIVA00:00Profesor T., 2015
I: Koen De Bouw, Ella Leyers, Tanja Oostvogels... Professor T
sezona 1, epizoda 3
Ko vodjo skupine šolskih inšpektorjev nekdo umori, pride profesor T do zaključka, da je vpleten član šolskega osebja.
Viasat Explore00:00Viasat Explore se vrača ob 05:00
Viasat Explore returns at 05:00 am
.
Mezzo liveHD00:00Jazz, 2013
Hugh Masekela at Paris Jazz Festival
Mimimax00:00Ranger Rob, 2017
Ranger Rob 02 1015... Ranger Rob je majhen raziskovalec, ki se zaradi svoje neukrotljive radovednosti pogosto zaplete v dogodivščine. S svojim zvestim vozilom Chipperjem, ki zmore premagati vsak teren, preživlja svoje dni v parku Big Sky. Ta se nahaja v prostranem kraterju, v katerem se skrivajo izjemno raznolika okolja.

AMC: Humans – 3. sezona


Ob ponedeljkih ob 22.00 CET
Premiera sezone: 8. oktober


Igrajo: Gemma Chan, Katherine Parkinson, Lucy Carless, Tom
Goodman-Hill, Ivanno Jeremiah


Leto dni po zori zavesti se zdesetkano in zatirano prebivalstvo Sintov
bori za preživetje v svetu, ki se jih boji in jih sovraži. V razdeljeni Britaniji
si Sinti in ljudje prizadevajo izpogajati premirje, vendar začne upanje na
stabilnost z delitvami znotraj sintovske skupnosti pešati.

 

Zapletena etična vprašanja ob zori nove vrste v političnem kaosu zastavlja
vznemirljiva večplastna pripoved. Člani sintovske družine Mia (Chan),
Niska (Berrington) in Max (Jeremiah) nadaljujejo svoj boj za pravico do
preživetja, Joe (Goodman-Hill), Laura (Parkinson) in njuni otroci Mattie
(Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) in Sophie (Pixie Davies) pa se
ne morejo sprijazniti s kataklizmičnimi dogodki iz lanske sezone.

VREME


Arhiv novic


  • AMC: Humans – 3. sezona

    Ob ponedeljkih ob 22.00 CET Premiera sezone: 8. oktober Igrajo: Gemma Chan, Katherine Parkinson, Lucy Carless, Tom Goodman-Hill, Ivanno Jeremiah Leto dni po zori zavesti se zdesetkano in zatirano prebiva...Preberi več...

  • TV SLO2 HD: Prava ideja

    Oddaja Prava ideja! praznuje 10. obletnico predvajanja. Skoraj 400 zgodb o uspehu je bilo predstavljenih in veliko takšnih, ki se jim uspeh šele obeta. Največ uspešnih zgodb je bilo iz Štajerske, Gorenjske in Primorske...Preberi več...

  • Diva: Umori na podeželju, 20. sezona

    Najnovejša 20. sezona najdolgotrajnejše britanske detektivske serije, Umori na podeželju, se vrača na kanal DIVA s šestimi novimi dolgometražnimi epizodami, katerih regionalna premiera bo 20. oktobra.   ...Preberi več...